Φοίβος Πιομπίνος

Ορθογραφικά (ΞΒ’): οι ομόηχες λέξεις πείνα και πίνα

today1 Δεκεμβρίου, 2018

Background
share close

Η πείνα αναφέρεται: 1.  στο αίσθημα που προκαλείται σε ζωντανό οργανισμό από την έλλειψη τροφής (π.χ. πρέπει να τρώμε για να ικανοποιούμε την πείνα μας / μ’ έχει πιάσει μεγάλη, τρομερή, σφοδρή, διαβολεμένη πείνα)  2. στη γενική  και διαρκή έλλειψη τροφίμων και το σύνολο των δυσχερειών που αυτή προκαλεί (π.χ. στην Κατοχή πέθαναν πάρα πολλοί από την πείνα στην Ελλάδα). Η πείνα στη γενική πτώση χαρακτηρίζει  αυτόν που δεν επαρκεί ούτε για τα βασικά βιοτικά αγαθά (π.χ. παίρνει σύνταξη πείνας).

     Η πίνα αναφέρεται σ΄ένα μεγαλόσωμο μαλάκιο, το οποίο απαντά στις θερμές και εύκρατες θάλασσες, έχει τριγωνικό και επίμηκες όστρακο και καλύπτεται με σειρές μεγάλων λεπιών.

 

Φοίβος Ι. Πιομπίνος    piombinos.com

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Ο NG προτείνει

Την Κυριακή από την Πλατεία Συντάγματος η εκκίνηση του 32ου Γύρου της Αθήνας

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιείται ο «32ος Γύρος της Αθήνας», με γραμμή εκκίνησης την Πλατεία Συντάγματος για περισσότερους από 10.000 δρομείς. Ο Γύρος της Αθήνας, διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων και είναι η μακροβιότερη και πιο μαζική αθλητική διοργάνωση, που γίνεται από το 1982, σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα. Η εκκίνηση για τις διαδρομές των 10 και 5 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 10 […]

today30 Νοεμβρίου, 2018

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%