Φοίβος Πιομπίνος

Ποιοι ήταν οι Εζερίτες ή Νεζερίτες;

today7 Μαΐου, 2018

Background
share close

Οι Εζερίτες ή Νεζερίτες ήταν σλαβική φυλή που εγκαταστάθηκε τον 8ο μ.Χ. αιώνα  στή νότια Πελοπόννησο και κυρίως στις ανατολικές περιοχές του νομού Λακωνίας, από την πεδιάδα του ΄Ελους μέχρι το ακρωτήριο Μαλέας, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς εγκαταστάθηκαν στην Αχαΐα και μάλιστα στην περιοχή που σήμερα αποκαλείται Νεζερά. Το ίδιο χρονικό διάστημα οι Μηλιγγοί, μία συγγενική τους φυλή, εγκαταστάθηκαν στις δυτικές πλαγιές του Ταΰγετου.

Το σλαβικής προέλευσης όνομα των Νεζεριτών σημαίνει λίμνη, έλος. Αυτοί βιοπορεύονταν  κυρίως ως κτηνοτρόφοι, αλλά απασχολούνταν και σε γεωργικές εργασίες. Μετά τον 10ο αιώνα εξελληνίστηκαν σταδιακά και συγχωνεύτηκαν με τους υπόλοιπους Πελοποννήσιους.

 

Φοίβος Ι. Πιομπίνος    piombinos.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Διάφορα

Έλληνας ο πιο ταξιδεμένος άνθρωπος στη γη σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες

Ο Μπάμπης Μπίζας, μεγάλωσε στην Άρτα και από μικρός ήταν  ανήσυχο πνεύμα Αν άκουγα αυτήν τη φράση από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο, θα πίστευα ότι με κοροϊδεύει. Μόνο που μπροστά μου έχω τον, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, «πιο πολυταξιδεμένο άνθρωπο του πλανήτη», τον τολμηρό εξερευνητή που έχει περπατήσει και στις 195 χώρες του κόσμου, τον πρώτο Ελληνα που κατόρθωσε να πατήσει και στους δύο πόλους της Γης – επισκέφτηκε τον […]

today7 Μαΐου, 2018

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%