Φοίβος Πιομπίνος

Tην κεφαλήν τους επί πίνακι…

today27 Απριλίου, 2019

Background
share close

     Τώρα που υπέστη φοβερές καταστροφές η Παναγία των Παρισίων, ένα από τα εμβληματικότερα μνημεία όχι μόνο του Παρισιού αλλά  και ολόκληρης της Γαλλίας, και ύψιστο πνευματικό επίτευγμα της γοτθικής τέχνης, δεν είδαμε να παραιτείται κανένας γάλλος υπουργός πολιτισμού, ούτε η δήμαρχος της πόλης, ούτε ο νομάρχης. Εξάλλου δεν τους ζητήθηκε κάτι τέτοιο, ούτε και ακούστηκε κανένας Γάλλος να οικτίρει την εξουσία ή να κρίνει ως παλιοκράτος την πατρίδα του.

Αναλογίζεστε τι σάλος θα είχε ξεσηκωθεί στη χώρα μας αν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, όχι έστω σε μιά βυζαντινή εκκλησία, αλλά ας πούμε στον κακόγουστο μητροπολιτικό ναό της Αθήνας ή στον Άγιο Διονύσιο της οδού Σκουφά; Και όλοι βέβαια θα ζητούσαν οργισμένοι και φωνασκούντες στα διάφορα τηλεπαράθυρα την κεφαλήν επί πίνακι του περιφερειάρχη είτε του δημάρχου είτε του υπουργού πολιτισμού.

Φέτος κάποιες περιοχές της Γαλλίας, αλλά και της Ελβετίας και της Γερμανίας υπέστησαν καταστροφικές πλημμύρες, πλην όμως κανείς δεν διανοήθηκε να χαρακτηρίσει τη χώρα του ως παλιοκράτος. Εμείς, βασιλικότεροι του βασιλέα, υπερθεματίζουμε πάντοτε σε κατηγόριες και αρνητικές κρίσεις μέχρι βέβαια να εξαντληθεί το ένα δραματικό θέμα και να πιάσουμε το επόμενο.

      Φοίβος Ι. Πιομπίνος    piombinos.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%