Στέλιος Νικολαΐδης

Ας δούμε τα 9 πράγματα που μόνο το τετράποδο φιλαράκι σας ξέρει για εσάς καλύτερα απ’ τον καθέναν!

today8 Δεκεμβρίου, 2023 1

Background
share close

Την γενναιοδωρία σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μιλάνου διεξήγαγαν μια έρευνα κατά την οποία σκύλοι παρακολουθούσαν ανθρώπους να μοιράζονται φαγητό με έναν επαίτη αλλά και ανθρώπους να λένε σε κάποιον άλλον επαίτη να φύγει μακριά. Όταν αργότερα τα συγκεκριμένα άτομα έκαναν ταυτόχρονα νεύμα στους σκύλους να πάνε κοντά τους, η συντριπτική πλειοψηφία έτρεξε προς το μέρος των γενναιόδωρων ανθρώπων. Άρα το σκυλάκι σας ξέρει αν είστε γενναιόδωρος ή όχι.

Την αντιπάθεια σας για κάποιο άτομο

Όταν συναντάμε ένα άτομο που δεν συμπαθούμε, τείνουμε να αλλάζουμε τον ρυθμό αναπνοής μας, την στάση του σώματός μας, τον ήχο της φωνής μας, Ακόμα και ο ορμόνες που εκπέμπει το σώμα μας είναι διαφορετικές. Οι σκύλοι, λοιπόν, παρατηρούν όλες αυτές τις αλλαγές και αντιλαμβάνονται τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να έχετε για κάποιον ή κάποια.

Πού ήσασταν

Όσο και να θέλετε να κρύψετε που ήσασταν, δεν μπορεί να το κάνετε όταν έχετε τον σούπερ ντετέκτιβ στο σπίτι. Μπορείτε να πείτε το πιο πειστικό ψέμα στην οικογένειά σας και να το πιστέψουν με μεγάλη ευκολία, όμως στο σκύλος σας δε θα πείτε ψέματα ποτέ. Από τις μυρωδιές που θα «φέρετε» μαζί σας θα καταλάβει αν ήσασταν σούπερ μάρκετ, σε σπίτι φίλου/φίλης ή ακόμα και αν χαϊδέψατε άλλο σκυλάκι. Μα πώς τολμήσατε να το κάνετε αυτό το τελευταίο χωρίς τύψεις;

Ότι θα φύγετε

Είτε φύγετε από σπίτι για λίγες ώρες είτε για λίγες μέρες, ο σκύλος σας ξέρει πολύ καλά ότι κάπου θα πάτε, ακόμα κι αν δεν το έχετε πει πουθενά. Αναγνωρίζει όλα τα σημάδια και τις κινήσεις που δείχνουν ότι ετοιμάζεστε να περάσετε το κατώφλι του σπιτιού, από το ότι φοράτε τα παπούτσια σας μέχρι ότι φτιάχνετε βαλίτσα. Και να θέλετε να κρυφτείτε δεν μπορείτε.

Τα συναισθήματά σας

Αυτά τα πανέξυπνα πλάσματα είναι σε θέση να καταλάβουν τις αλλαγές στη διάθεσή μας. Όσο και να μην το δείχνετε στα άτομα του περιβάλλοντός σας και να το κρύβετε καλά μέσα σας, οι τετράποδοι φίλοι μας αντιλαμβάνονται το άγχος σας, τη χαρά σας, τον εκνευρισμό, το φόβο ή τη λύπη σας.

Τις προτεραιότητές σας

Αν πρόσφατα είχατε κάποια αλλαγή στη ζωή σας, όπως είναι για παράδειγμα ο ερχομός ενός μωρού ή η υιοθεσία ενός ακόμα κατοικιδίου, ο σκύλος σας καταλαβαίνει ότι πλέον έχουν αλλάξει οι προτεραιότητές σας και ίσως άθελά σας τον έχετε παραμελήσει, όσο και να μην θέλετε να το παραδεχτείτε ούτε στον εαυτό σας.

Τις προθέσεις σας

Είτε πρόκειται να πάτε το σκυλάκι σας στον κτηνίατρο είτε πρόκειται να το κάνετε μπάνιο για παράδειγμα, είναι σε θέση να καταλάβει τι πρόκειται να κάνετε ακόμα και αν δεν το έχετε ανακοινώσει σε κανέναν. Απλά παρατηρεί τις κινήσεις σας και τις εκφράσεις σας και ξέρει τι να περιμένει από εσάς.

Τα puppy eyes

Αυτές οι πανέξυπνες μουσούδες χρησιμοποιούν τα κουταβίσια μάτια τους για να σας πείσουν να κάνετε αυτό που θέλουν. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορείτε να τους πείτε όχι και το εκμεταλλεύονται. Επομένως, την επόμενη φορά που θα σας κοιτάζει βαθιά μέσα στα μάτια το μαλλιαρό φιλαράκι σας, είναι γιατί ξέρει πώς να σας «υπνωτίσει».

Δεν αισθάνεστε καλά

Από έναν απλό πονοκέφαλο ή κρύωμα, μέχρι μια πιο σοβαρή ασθένεια όπως είναι ο καρκίνος, οι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν ό,τι κι αν αντιμετωπίζετε σε σχέση με την υγεία σας. Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι τις φορές που δε νιώθατε πολύ καλά, το σκυλάκι σας βρισκόταν στο πλάι σας ήσυχο, σας έκανε παρέα και σας παρηγορούσε με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Το μόνο πλάσμα, λοιπόν, από το οποίο δεν μπορείτε να κρυφτείτε πάνω στη Γη είναι ο σκύλος σας. Γνωρίζει κάθε σας μυστικό όσο καλά και να το κρύβετε ακόμα και από τον ίδιο σας τον εαυτό!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%