Στέλιος Νικολαΐδης

ΤΟ ΝΕΟ ΗΡΩΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

today10 Νοεμβρίου, 2023

Background
share close

Απ’ τα πέντε Γένη των ανθρώπων που μας έδωσε ο Ησίοδος στο έργο του “Έργα και Ημέραι”, το τέταρτο γένος φέρει τον χαρακτηρισμό «Ηρώων θείον Γένος».

Σήμερα εμείς οι άνθρωποι, ζούμε στο πέμπτο Γένος, το Σιδηρούν, το οποίο σηματοδοτεί και το κατώτατο επίπεδο πτώσης, στο οποίο θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί η ανθρώπινη ψυχή, στην αέναη πορεία της ύπαρξής της.

Ο Ζευς για να σταματήσει την πτωτική πορεία του ανθρώπινου γένους, απ’ το Χρυσό στο Αργυρό και από εκεί στο Χάλκινο, δημιούργησε το Ηρωικό Γένος.

Ο Ήρωας είναι το πρότυπο του τέταρτου στη σειρά Γένους.

Πρόκειται για μία μικρή μειοψηφία ανθρώπων, που παρά τις αντίξοες συνθήκες που βίωναν στην καθημερινότητά τους, κατάφεραν αρχικά μέσω της ψυχικής και σωματικής τους δύναμης, να νικήσουν τα πάθη και τις αλόγιστες επιθυμίες τους και εν συνεχεία βοηθώντας τους συνανθρώπους τους και την πατρίδα τους, ακόμη και με το τίμημα της ίδιας της ζωής τους, να καταστούν Ήρωες.

Τέτοια παραδείγματα Ηρώων ήταν οι Ηρακλειδείς, ο Μίνωας, ο Διόνυσος ο Β’, ο Θησέας, ο Αχιλλέας, ο Λεωνίδας κ.ά. Τελευταίος των μεγάλων Ηρώων ήταν ο Αλέξανδρος ο Μέγας. Οι Ήρωες ποτέ δεν χάθηκαν ολοκληρωτικά, έτσι ακολούθησαν κι άλλοι μικρότεροι σε φήμη, μέσα στο χάος του Σιδηρούν Γένους.

Το Ηρωικό Γένος σηματοδοτεί την ανακοπή της πτωτικής πορείας της ανθρώπινης ψυχής απ’ το Χάλκινο Γένος, αλλά και την ανοδική της πορεία απ’ το Σιδηρούν Γένος προς το Χρυσό.

Κι ενώ η πτώση ήταν αναπόφευκτη ακολουθώντας την “μοίρα της ψυχής”, το πέμπτο Γένος, το Σιδηρούν, ολοκλήρωσε την καθοδική πορεία του και πλέον βρίσκεται στο τέλος του.

Ο σίδηρος είναι το μέταλλο εκείνο που σκουριάζει και μαγνητίζεται. Η σκουριά ταυτίζεται με την ασθένεια και την πρόωρη γήρανση και ο μαγνητισμός με την ύπνωση του νου και του πνεύματος.

Οι άνθρωποι σήμερα πάσχουν από πλείστες ασθένειες, γερνούν γρήγορα και πεθαίνουν πρόωρα. Επίσης, οι πλείστοι βρίσκονται σε κατάσταση βαθιάς ύπνωσης ζώντας μέσα στο σπήλαιο του matrix, που τους έφτιαξαν οι θαυματοποιοί. Μάλιστα το matrix οι πλανεμένοι άνθρωποι, το υποστηρίζουν με πάθος και αυταπάρνηση!

Σήμερα, στο Σιδηρούν γένος, το χείριστο όλων κατά τον Ησίοδο, οι άνθρωποι καλούνται να ξαναβρούν τις χαμένες Αρετές των ηρώων προγόνων τους και να εφαρμόσουν στην ζωή τους τους θείους νόμους της δικαιοσύνης, κατά το παράδειγμα των ηρωικών πολεμιστών και των ενδόξων φιλοσόφων του παρελθόντος.

Αυτό θα τους βοηθήσει στην αναμενόμενη Αφύπνιση και στην ενδυνάμωση του σώματος και του πνεύματός τους, ώστε να καταστούν οι ίδιοι Ήρωες.

Έτσι, θα καταφέρουν να σπάσουν τα δεσμά της κάθετης πτώσης τους. Αυτό θα τους επιτρέψει να κινηθούν προς την αντίστροφη πορεία της ανόδου προς το Χρυσό γένος, ακολουθώντας και πάλι τα θεία πρότυπα.

Γίνετε και πάλι οι Ήρωες του εαυτού σας!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%