Στέλιος Νικολαΐδης

Το φως του αρχάγγελου Ραφαήλ και όλων των αρχαγγέλων να μας χαρίζει φως, δύναμη και χαρά!

today9 Νοεμβρίου, 2023

Background
share close

Ο τίτλος του αρχάγγελου προέρχεται από την ιδέα ότι στην ουράνια αυλή οι άγγελοι κατέχουν διαφορετικούς βαθμούς και τιμές. Οι αρχάγγελοι Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ καταλαμβάνουν τις υψηλότερες βαθμίδες των αγγελικών ιεραρχιών.

Ο αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο προστάτης όλων των ανθρώπων και της Εκκλησίας εναντίον των επίγειων και των καταχθόνιων εχθρών. Το όνομά του σημαίνει «Ποιος είναι σαν τον Θεό;»  Παρουσιάζεται ως φύλακας του Παραδείσου, μετά το αμάρτημα των Πρωτόπλαστων…  Είναι ο προστάτης του καλού θανάτου και της ημέρας της κρίσεως. Σ’ αυτόν εμπιστεύεται η Εκκλησία κατά την λειτουργία των νεκρών, τις ψυχές που ετοιμάζονται να ταξιδεύσουν προς το αιώνιο φως.

Το όνομα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ σημαίνει «δύναμη του Θεού».  Είναι ο κατ’εξοχήν αγγελιοφόρος του Θεού. Εκείνος εμφανίστηκε στον Ζαχαρία αλλά και στην Παναγία κατά τον Ευαγγελισμό.

Ο αρχάγγελος Ραφαήλ είναι ο κατ’ εξοχήν άγγελος-φύλακας. «Ο Θεός επαναδίδει την θεραπεία» σημαίνει το όνομά του.

Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ: ο άγγελος-μαχητής, ο άγγελος- αγγελιαφόρος, ο άγγελος-φύλακας. Τρεις φίλοι του ανθρώπου που τον φρουρούν και τον προστατεύουν. Τρεις φίλοι που εμείς ξεχνούμε, εκείνοι όμως δεν μας εγκαταλείπουν ποτέ!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%