Στέλιος Νικολαΐδης

Απέραντη ανθρώπινη αξία είναι η Αγάπη, η οποία εκπηγάζει από τον Θείο Εαυτό. Η Αγάπη είναι η εκδήλωση της Αλήθειας!

today23 Δεκεμβρίου, 2021

Background
share close

Είναι αγνή, σταθερή, λαμπερή, χωρίς ιδιότητες, άμορφη, πανάρχαια, αιώνια, αθάνατη και γλυκιά σαν νέκταρ. Αυτές είναι οι εννέα ιδιότητες της Αγάπης.

Η Αγάπη δεν μισεί τίποτα, ενώνει τα πάντα. Η ρήση μας διδάσκει ότι «Αγάπη είναι η βίωση της μη-δυαδικότητας». Η Μη-βία λάμπει σαν το υπόβαθρο, το θεμέλιο για τις υπόλοιπες τέσσερις Αξίες, δηλ. την Αλήθεια, την Ορθή συμπεριφορά, την Αγάπη και την Ειρήνη. Οτιδήποτε οδη-γεί σε βίαιη συμπεριφορά και διαίρεση δεν μπορεί να είναι Αλήθεια, Ορθή συμπεριφορά, Αγάπη ή Ειρήνη.

Αυτές οι πέντε Αξίες είναι αληθώς οι πέντε ζωτικές πνοές του ανθρώπου. Μόνον εκείνος που θεωρεί τις Ανθρώπινες Αξίες σαν τις ζωτικές πνοές του, είναι ένας αληθινός άνθρωπος. Αυτές οι πέντε Αξίες είναι οι θεμελιώδεις δυνάμεις της ανθρώπινης ζωής. Όμως, λησμονώντας ή παραβλέποντας αυτές τις βασικές και αρχέγονες δυνάμεις, ο σημερινός άνθρωπος στηρίζεται περισσότερο στις γήινες δυνάμεις. Οι πρόγονοί μας συνειδητοποίησαν ότι αυτές οι πέντε Αξίες έχουν δοθεί για την Ειρήνη και το καλό του κόσμου. Χωρίς την κατανόηση της σπουδαιότητας αυτών των αξιών, δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει την ανθρώπινη φύση.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Στέλιος Νικολαΐδης

Ο άνθρωπος που συνειδητοποιεί πλήρως ότι η Αρχή της Θεϊκής Ψυχής μέσα του είναι η ίδια μ’ αυτήν που υπάρχει και μέσα σε όλους τους συνανθρώπους του…

...είναι αυτός που έχει κατανοήσει τον Θεό, όποια κι αν είναι η θέση του στην  κοινωνία (μαθητής, οικογενειάρχης ή αναχωρητής). Μέσα σ' ένα τέτοιο άτομο, ο Θεός είναι εδραιωμένος ακλόνητα. Το άτομο αυτό γίνεται το ίδιο Γιος του Ζώντος ΘΕΟΥ. Πολλοί είναι εκείνοι που αναλύουν και ερευνούν την φύση του Θεού, αλλά οι πραγματικά τυχεροί είναι εκείνοι που την συλλαμβάνουν.

today23 Δεκεμβρίου, 2021

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%