Στέλιος Νικολαΐδης

Είναι καιρός να δημιουργήσουμε παράλληλες κοινωνίες Αγάπης!

today2 Μαρτίου, 2022

Background
share close

Σχολεία, μαγαζιά, υπηρεσίες, εκκλησίες που απλά δεν πάνε με το ρεύμα του μίσους αλλά προάγουν τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο, τα ζώα, την φύση… Μακριά από το αυτοκαταστροφικό «αυτόματο» σύστημα. Πρώτα από όλα να δώσουμε το παράδειγμα με την συμπεριφορά μας, να έχουμε συμπόνια, στοργή και σεβασμό για κάθε πλάσμα.

Έπειτα να ενημερώσουμε όσους περισσότερους γίνεται. Ώστε ο κάθε ένας με τα ταλέντα του να ενώσει το γυαλί ενός σπασμένου κόσμου… Να γίνουμε δημιουργικοί… Και με έμπνευση να δώσουμε δυνάμεις κοινού στόχου… Δεν μιλώ για οργανώσεις, κόμματα κ.λπ. αλλά για ατομική αλλαγή… Και των φίλων μας!

Κοίτα τώρα σιγά σιγά η λογική έχει δώσει την θέση της στη τρέλα και δεν σκεφτόμαστε πλέον καθαρά. Ας γίνουμε δημιουργικοί…

Θέλουμε απλά χρόνο! Και την επιστροφή στη πραγματικότητα μας.

Η μοναχικότητα επίσης πρέπει να σταματήσει! Ας φτιάξουμε μία περιοχή με δικά μας πρόσωπα -μην είμαστε μόνοι… Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις χειρότερες μορφές ψυχολογικής πανδημίας, με μοναξιά, απομόνωση κ.λπ.

Έχουμε θεοποιήσει λάθη μας… Και έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα! Έχουμε παραδοθεί σε αυταπάτες! Ο φόβος ή το άγχος οδηγούν το άτομο στον πανικό.

Όποιος μπορεί να σου παρέχει ψευδαισθήσεις που να δικαιολογούν το λάθος, γίνεται εύκολα ο αφέντης σου.

ΟΜΩΣ

«Οι προσμένοντες τον Κύριον, θέλουσιν ανανεώση την δύναμιν αυτών, θέλουσι αναβή με πτέρυγας ως αετοί, θέλουσι τρέξη και δεν θέλουσιν αποκάμη, θέλουσι περιπατήση και δεν θέλουσιν ατονήση».

Αντίστοιχα, πιστεύω πως και ο καιρός της δικής μας ανανέωσης είναι το πρωί της τρίτης χιλιετηρίδας την οποία και διανύουμε.

ΥΓ

Ο Αετός είναι το μακροβιότερο από τα αρπακτικά πτηνά και μπορεί να ζήσει μέχρι 70 χρόνια. Αλλά για να φθάσει σε αυτή την ηλικία επιβάλλεται να πάρει μια σκληρή απόφαση στα 40 του.

Τότε τα μακριά και ευέλικτα νύχια του δεν μπορούν πλέον να αρπάξουν την λεία του για να τραφεί. Το μακρύ και κοφτερό ράμφος του γίνεται πολύ κυρτό και τα υπερήλικα βαριά φτερά του που οφείλονται στα πυκνά πούπουλα, κολλάνε στο στήθος του και τον δυσκολεύουν στο πέταγμα. Του μένουν λοιπόν δύο επιλογές, να πεθάνει ή να περάσει μια επώδυνη διαδικασία αλλαγής που διαρκεί 150 μέρες.

Στη διαδικασία αυτή επιβάλλεται να πετάξει στην κορυφή ενός βουνού. Εκεί, ο αετός χτυπάει το ράμφος του σ’ ένα βράχο μέχρι να το αποκόψει. Θα περιμένει να φυτρώσει καινούριο και έπειτα θα αποκόψει τα νύχια του. Αφού φυτρώσουν τα καινούρια του νύχια, ο αετός αρχίζει να μαδάει τα γερασμένα του φτερά. Μετά από πέντε μήνες πραγματοποιεί τη διάσημη πτήση της αναγέννησής του και ζει ακόμη 30 χρόνια.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%