Στέλιος Νικολαΐδης

ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΛΙΓΟΣΤΕΣ…

today2 Δεκεμβρίου, 2021

Background
share close

Ας δούμε αυτά που γνωρίζουμε… Δεν είναι μόνο ένας χώρος από τον οποίο περνούν τα μηνύματα πια, αλλά είναι ένα πολύ κέντρο επεξεργασίας μηνυμάτων. Είναι ο τόπος όπου συγκεκριμενοποιείται μια νοοτροπία που διαφορετικά δεν θα ήξερε πού να τοποθετείται. Μέσα από το πνεύμα της τηλεόρασης εκδηλώνεται συγκεκριμένα το πνεύμα της νέας δύναμης. Δεν υπάρχει αμφιβολία (μπορείτε να δείτε από τα αποτελέσματα) ότι η τηλεόραση είναι τόσο αυταρχική και κατασταλτική όσο ποτέ οποιοδήποτε άλλο μέσο στον κόσμο.

Τα μοντέλα που επιθυμεί η νέα εκβιομηχάνιση, η οποία δεν αρκείται πλέον σε έναν «άνθρωπο που καταναλώνει», αλλά ισχυρίζεται ότι άλλες ιδεολογίες εκτός από αυτές της κατανάλωσης δεν είναι νοητές. Ένας νεο-κοσμικός ηδονισμός, που τυφλά αγνοεί κάθε ανθρωπιστική αξία και τυφλά ξενίζει τις ανθρώπινες επιστήμες.

Η προηγούμενη ιδεολογία που ήθελε και επέβαλε η εξουσία ήταν, όπως γνωρίζουμε, η θρησκεία: και ο καθολικισμός, στην πραγματικότητα, ήταν τυπικά το μόνο πολιτιστικό φαινόμενο που «ενέκρινε» στους ΕΛΛΗΝΕΣ. Τώρα έχει γίνει ανταγωνιστής του νέου «ομολογούμενου» πολιτισμικού φαινομένου που είναι ο μαζικός ηδονισμός: και, ως ανταγωνιστής, η νέα δύναμη έχει ήδη αρχίσει να την εκκαθαρίζει πριν από μερικά χρόνια. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα θρησκευτικό στο μοντέλο του Νέου Άνδρα και της Νέας Γυναίκας που προτείνει και επιβάλλει η τηλεόραση. Είναι δύο άνθρωποι που επικυρώνουν τη ζωή μόνο μέσω των καταναλωτικών αγαθών της (και, φυσικά, εξακολουθούν να πηγαίνουν στη Λειτουργία τις Κυριακές: με αυτοκίνητο) (σσ ενώ στη μετακόβιντ εποχή μεταφέρονται με τηλεπάθεια ή τηλεπαθητικά στη φάση της απαγόρευσης λατρείας με on line σύνδεση). Οι Έλληνες δέχτηκαν με ενθουσιασμό αυτό το νέο μοντέλο που τους επιβάλλει η τηλεόραση σύμφωνα με τους κανόνες παραγωγής που δημιουργούν ευεξία (ή, καλύτερα, σωτηρία από τη δυστυχία). Το δέχτηκαν, αλλά είναι πραγματικά σε θέση να το πραγματοποιήσουν;

Η ευθύνη της τηλεόρασης σε όλα αυτά είναι τεράστια. Σίγουρα όχι ως «τεχνικό μέσο», αλλά ως όργανο δύναμης!

Η φασιστική εφημερίδα και τα γραπτά στις αγροικίες των συνθημάτων του Μουσολίνι σε κάνουν να γελάς: όπως το άροτρο σε σύγκριση με τρακτέρ. Ο φασισμός, θέλω να το επαναλάβω, δεν κατάφερε ουσιαστικά ούτε να χαράξει την ψυχή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού: ο νέος φασισμός, μέσω των νέων μέσων επικοινωνίας και πληροφόρησης (ιδίως της τηλεόρασης), όχι μόνο την γδέρνει, την κατακερματίζει, την βιάζει, την κακοποιεί για πάντα.

ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΑΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ! ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ…

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ… ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ…

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%