Στέλιος Νικολαΐδης

Όλοι έχουμε αδυναμίες, τρωτά και εύθραυστα σημεία στην διανοητική κατασκευή μας!

today13 Μαΐου, 2022

Background
share close

Ίσως να είμαστε ντροπαλοί ή υπερευαίσθητοι ή ίσως να έχουμε ανάγκη από προσοχή – όποια και αν είναι η αδυναμία μας, είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Μπορεί να προσπαθούμε να την εξουδετερώσουμε ή να την κρύψουμε, αλλά συχνά αυτό είναι λάθος: οι άνθρωποι διαισθάνονται κάτι που δεν είναι αυθεντικό ή φυσικό.

Να θυμάστε: αυτό που είναι φυσικό στο χαρακτήρα σας είναι έμφυτα γοητευτικό. Η τρωτότητα κάποιου, αυτό που δείχνει ανίκανος να ελέγξει, είναι συχνά το πιο σαγηνευτικό χαρακτηριστικό του. Οι άνθρωποι που δεν δείχνουν καμιά αδυναμία, από την άλλη, συχνά προκαλούν τον φθόνο, τον φόβο και το θυμό -θέλουμε να τους σαμποτάρουμε μόνο και μόνο για να τους κατατροπώσουμε.

Μην αγωνίζεστε ενάντια στις ευαισθησίες σας ή μην προσπαθείτε να τις καταπιέσετε, αλλά βάλτε τις στο παιχνίδι. Μάθετε να τις μεταμορφώνετε σε δύναμη. Το παιχνίδι είναι λεπτό: αν κυλιστείτε στην αδυναμία σας, αν βασιστείτε πολύ στα ατού σας, θα δείξετε ότι επιδιώκετε συμπάθεια ή, ακόμα χειρότερα, ότι είστε αξιολύπητοι. Όχι, αυτό που έχει καλύτερο αποτέλεσμα είναι να επιτρέψετε στους ανθρώπους να ρίξουν μια περιστασιακή ματιά στην τρυφερή, αδύναμη πλευρά του χαρακτήρα σας! Και μόνο αφού σας έχουν γνωρίσει για κάποιο διάστημα.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Στέλιος Νικολαΐδης

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ…

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ,ΤΑ ΠΙΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΤΑΜΠΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΙΩΝΩΝ! ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΑΧΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΥΡΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ, ΣΤΗΝ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ, ΤΡΥΦΕΡΑ ΚΑΙ ΗΠΙΑ. ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΛΕΥΡΑ! ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ […]

today13 Μαΐου, 2022

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%