Στέλιος Νικολαΐδης

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΕΙΔΙ

today3 Ιουνίου, 2023 5

Background
share close

Η μελέτη και η έρευνα είναι καλά την κατάλληλη ώρα και τον κατάλληλο χρόνο, αλλά κανένα από τα δύο δεν θα σε βγάλει από μια σοβαρή δυσκολία. Τίποτε δεν μπορεί να το κάνει αυτό εκτός από την πρακτική εξάσκηση σε επίπεδο συνειδητότητας.

Η προσευχή αποτελεί το Χρυσό Κλειδί για την αρμονία και την ευτυχία. Δεν υπάρχει λόγος να βασίζεσαι στα λόγια των άλλων. Απλά και μόνο προσπάθησε μόνος σου και θα δεις τι θα συμβεί.

Όποιος και να είσαι, όπου και να βρίσκεσαι, το Χρυσό Κλειδί για την αρμονία βρίσκεται τώρα στα χέρια σου. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Θεός είναι που εργάζεται και όχι εσύ, γι’ αυτό και οι συγκεκριμένες αδυναμίες ή ελλείψεις σου, δεν έχουν καμιά βαρύτητα. Εσύ είσαι μόνο το κανάλι μέσα από το οποίο εκδηλώνεται η θεϊκή δράση.

Η μέθοδος είναι απλή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι αυτό: Πάψε να σκέφτεσαι την δυσκολία, όποια κι αν είναι και σκέψου τον Θεό. Αυτός είναι ο πλήρης κανόνας και αν τον εφαρμόσεις, όποιο και να ‘ναι το πρόβλημα, θα εξαφανιστεί. Μπορεί να είναι μεγάλο ή μικρό, μπορεί να αφορά την υγεία, τα οικονομικά, κάποια μήνυση, έναν καβγά, ένα ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο. Ό,τι όμως και να είναι, πάψε να το σκέφτεσαι και σκέψου τον Θεό – αυτό είναι το μόνο που έχεις να κάνεις.

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει κάτι πιο απλό απ’ αυτό, έτσι δεν είναι; Κι όμως, ποτέ δεν αποτυγχάνει αν το προσπαθήσεις με συνέπεια. «Για τον Θεό όλα είναι δυνατά» (Ματθ. ΙΘ΄, 26

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%