Εμπειρίες

Αντιπολεμικά τραγούδια από την εγχώρια σκηνή με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία

today5 Μαΐου, 2022 4 5

Background
share close

Της Βασιλείας Περόγλου

Όχι στον πόλεμο φωνάζουν οι καλλιτέχνες από άκρη σε άκρη σε όλο τον πλανήτη. Ίσως είναι και η μόνη φωνή που επαναστατεί σε όλα τα επίπεδα συλλογικά. Αυτή της δημιουργίας που παράλληλα αναπτερώνει το ηθικό και μας δίνει ελπίδα ότι υπάρχει ακόμη ανθρωπιά.

Καλλιτέχνες από την εγχώρια σκηνή δημιούργησαν επίσης τραγούδια με εξαιρετικό στίχο ώστε να δηλώσουν την κατακραυγή τους απέναντι σε αυτό τον πόλεμο και σε κάθε πόλεμο!

Προφανώς και έχουμε υπέροχα τραγούδια κατά του πολέμου, εμείς όμως έχουμε συγκεντρώσει αυτά που δημιουργήθηκαν πρόσφατα, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τους πολέμους που γίνονται γύρω μας, σε όλα τα επίπεδα.

Είναι κομμάτια που τα έχουμε παρουσιάσει στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν”, η οποία ασχολείται με την εγχώρια σκηνή, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 9 με 11 το βράδυ.

Θεωρήσαμε λοιπόν ότι είναι είναι καλό να είναι κάπου συγκεντρωμένα, καταγεγραμμένα και προσβάσιμα στην αναζήτηση, καθώς είναι όλα ένα κι ένα μοναδικά!

Σας βάζουμε τα κομμάτια με την σειρά που κυκλοφόρησαν:

Nto Diesi – Goodnight Kiss

Το “Goodnight Kiss” είναι ένα τρυφερό τραγούδι ευχή για το τέλος των πολέμων γραμμένο με αφορμή το δράμα των Ουκρανών μετά τη Ρωσική εισβολή.

Ακούστε το εδώ:

Ακολουθήστε τους Nto Diesi:

Facebook | Instagram | Spotify

Bill Randen – Ground zero dawn

Το “Groundzerodawn” είναι κατ’ ουσίαν ένα folk μοιρολόι με αντιπολεμικό μήνυμα, από εκείνα που η αυθεντική folk τραγουδοποιία συνήθιζε να εκφράζει σε αλλοτινές εποχές.

Ακούστε το και δείτε και το video clip εδώ:

Ακολουθήστε τον Bill Randen:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify | Bandcamp

Elecric Feat – New Year’s Tune

Ένα αντιπολεμικό folk τραγούδι σε υπέροχους στίχους του Prins Obi. Ανήκει στο EP “Oddities & Rarities”, που κυκλοφόρησαν στο Bandcamp τους.

how many times we have to pave the way
for the ‘glory of man’ and his ‘justice’?

Ακούστε το εδώ:

Ακολουθήστε τους Electric Feat:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify | Bandcamp

***Εάν γνωρίζετε κι άλλα αντιπολεμικά κομμάτια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα μπορείτε να μου τα στείλετε να συμπληρωθούν ή να φτιαχτεί άλλο άρθρο με 2ο μέρος εδώ: [email protected]

Σας ευχαριστώ <3

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%