Σινεμά - TV

Ντίσνεϋ: Η επιστροφή του «Βασιλιά των Λιονταριών»

today1 Οκτωβρίου, 2016

Background
share close

Μετά το «Βιβλίο της Ζούγκλας», το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία, η Ντίσνεϋ ετοιμάζεται να διασκευάσει μια ακόμα αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων, που δεν είναι άλλη από τον «Βασιλιά των Λιονταριών».

H Walt Disney Studios ανακοίνωσε πως εργάζεται πάνω στην επανέκδοση του «Βασιλιά των Λιονταριών» μετά από 22 χρόνια, συνεργαζόμενη με τον σκηνοθέτη του «Βιβλίου της Ζούγκλας» και του «Iron Man», Τζον Φαβρό.

Παράλληλα, ο Φαβρό ετοιμάζεται για το σίκουελ του «Βιβλίου της Ζούγκλας», ενώ μέσα στην επόμενη χρονιά θα κυκλοφορήσει και  «Η Πεντάμορφη και το Τέρας».

Ακολουθεί το επίσημο δελτίο τύπου της Walt Disney Studios:

Μπορούμε επίσημα να επιβεβαιώσουμε ότι η Walt Disney Studios και ο σκηνοθέτης Τζον Φαβρό ετοιμάζουν την επανέκδοση του «Βασιλιά των Λιονταριών» και ξεκινάνε σύντομα την παραγωγή.

Το νέο σχέδιο θα ακολουθήσει το παράδειγμα του «Βιβλίου της Ζούγκλας», σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό, το οποίο προβλήθηκε στους κινηματογράφους τον Απρίλιο και αποκόμισε εισπράξεις του ύψους των 968,8 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

«Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» θα εναποθέσει την επιτυχία του στο νέο κύμα επανέκδοσης των κλασικών ταινιών Ντίσνεϋ με κανονικούς ηθοποιούς, όπως τα «Maleficent», «Σταχτοπούτα» και το πρόσφατο «Βιβλίο της Ζούγκλας».

Η επερχόμενη ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», με την Έμα Γουότσον ως  Μπελ, είναι ήδη μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του 2017.

Όπως με την “Πεντάμορφη και το Τέρας”, έτσι και ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» θα περιλαμβάνει τραγούδια από την ταινία κινουμένων σχεδίων.

Η Ντίσνεϋ και ο Φαβρό ετοιμάζουν επίσης το sequel του «Βιβλίου της Ζούγκλας». Επίσημη ημερομηνία έκδοσης της ταινίας δεν έχει ανακοινωθεί για καμία από τις δύο ταινίες.

«Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» (1994) είναι μία από τις μεγαλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων με παγκόσμιο box office των 968,8 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 422,8 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά. Απέσπασε Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το τραγούδι «Can You Feel the Love Tonight» (Έλτον Τζον, Τιμ Ράις) και το Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής (Χανς Ζίμερ), καθώς και δύο βραβεία Γκράμι , με την επίσημη μουσική επένδυση της ταινίας να έχει πραγματοποιήσει πάνω από 14 εκατομμύρια πωλήσεις.

Το 1997, η θεατρική εκδοχή της ταινίας έκανε ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ, κερδίζοντας έξι  βραβεία Τόνι.  Δεκαεννέα χρόνια αργότερα, παραμένει ένα από τα πιο επιτυχημένα έργα του Μπρόντγουεϊ, μαζί με παραστάσεις σε όλον τον κόσμο όπως το Λονδίνο, το Αμβούργο, το Τόκιο, τη Μαδρίτη, το Μεξικό, τη Σανγκάι και τη Βόρειο Αμερική.

Μεταφρασμένο σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες, οι 23 παγκόσμιες παραγωγές του έχουν θεαθεί από πάνω από 85 εκατομμύρια κόσμο σε όλες τις ηπείρους, εκτός της Ανταρκτικής.

Η παγκόσμια επιτυχία του «Βασιλιά των Λιονταριών» ξεπερνάει κάθε άλλη ταινία, παράσταση του Μπρόντγουεϊ ή άλλο είδος ψυχαγωγίας στην παγκόσμια ιστορία των ταμειακών εισπράξεων.

 

Πηγή: topnews.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%