Σινεμά - TV

Ο Αντόνιο Μπαντέρας γυρίζει ταινία στη Θεσσαλονίκη

today14 Ιουνίου, 2021

Background
share close

Ο Αντόνιο Μπαντέρας, η Κέιτ Μπόσγουορθ, 300 ηθοποιοί και συνεργείο, συντελεστές όλων των ειδικοτήτων, 1000 κομπάρσοι πιάνουν δουλειά τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας, της πρώτης χολιγουντιανής παραγωγής της σύγχρονης εποχής για την πόλη. Όπως σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όλοι οι συντελεστές θα βρίσκονται στην πόλη και η Θεσσαλονίκη θα βιώσει το πρώτο της: «φώτα, κάμερα… πάμε!».

Πλέον, κοινοί δρόμοι και γνωστές τοποθεσίες θα αποτελούν ένα τεράστιο πλατό για την πολλών εκατομμυρίων δολαρίων παραγωγή. «Θα κλείσουν πολλοί δρόμοι για τα γυρίσματα. Για έναν μήνα περίπου θα είναι όλοι στη Θεσσαλονίκη.

Και μετά ο προγραμματισμός, αν όλα πάνε καλά, είναι στους επόμενους μήνες και μέχρι το τέλος του χρόνου να φέρουμε κι άλλες ταινίες στην πόλη», αναφέρει ο κ. Κουάνης και προσθέτει εμφατικά ότι το «πράσινο φως» για να γίνει μια cinecitta η πόλη δόθηκε «από τη στιγμή που ηθοποιός και σκηνοθέτης… γούσταραν να έρθουν στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της ταινίας τους!

Οπότε και τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα». «”Έπεσε” τότε και η ιδέα να αλλάξουμε το σενάριο και από “σκηνικό” Νέας Ορλεάνης να πάμε για εικόνες από Μαϊάμι και Φλόριντα και η ιστορία έκλεισε!», εξηγεί ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουάνη, τα συνεργεία ήδη δουλεύουν, γίνεται ρεπεράζ (σ.σ επιλογή τοποθεσίας) και «κλείνουν» χώρους, ενώ κλείνει και το κέτερινγκ για τα γυρίσματα.

Πέρα από τα 300 άτομα ηθοποιούς και συνεργείο, δουλεύουν και αναζητούνται και τεχνικοί, μάστορες κάθε ειδικότητας με τους… «μαραγκούς και τους γυψάδες για τα εκμαγεία που θα απαιτηθούν, να είναι σε μεγάλη ζήτηση! «Οι ηθοποιοί θα έρθουν τέλη Ιουνίου και η συγκεκριμένη ταινία θα χρησιμοποιήσει πάνω από 1000 κομπάρσους», προσθέτει ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ.

Όπως επισημαίνει, ολόκληρος αυτός ο μηχανισμός είχε ήδη στηθεί σε συνεργασία με το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Read more at: parallaximag.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%