Σινεμά - TV

Ο Λίαμ Νίσον στα ίχνη του ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου

today3 Απριλίου, 2017

Background
share close

Ένας από τους πλέον αγαπητούς (και συναρπαστικά κινηματογραφικούς) χαρακτήρες, ο ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου μετά τις ενσαρκώσεις του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στο «The Big Sleep» (1946) του Χάουαρντ Χοκς, τον Έλιοτ Γκουλντ («The Long Good-Bye» του Ρόμπερτ Όλτμαν) και τον Ρόμπερτ Μίτσαμ, για να αναφέρουμε μερικούς, βρίσκει ξανά τα ίχνη προς τη μεγάλη οθόνη.

Ο Λίαμ Νίσον φαίνεται πως αφήνει πίσω του τη σειρά «Taken» για να υποδυθεί τον ντετέκτιβ Μάρλοου, τον εικονικό χαρακτήρα που εμπνεύστηκε ο συγγγραφέας Ρέιμοντ Τσάντλερ, και ο Γουίλιαμ Μόναχαν του σκορσεζικού «Πληροφοριοδότη» θα αναλάβει τη σεναριακή διασκευή. Βασισμένη στο βιβλίο «The Black-Eyed Blonde» του Μπέντζαμιν Μπλακ, η ταινία ακολουθεί τον ιδιωτικό ντετέκτιβ στις αρχές του 1950, όπου ο Μάρλοου αντιμετωπίζει αναδουλειές. Μία όμορφη ξανθιά γυναίκα ζητά από τον Μάρλοου να βρει τον πρώην εραστή της και σύντομα ο ντετέκτιβ θα ανακαλύψει ότι η εξαφάνιση είναι μέρος ενός μεγαλύτερου μυστηρίου που σχετίζεται με μία από τις πιο ισχυρές οικογένειες στο Μπέι Σίτι.

«Το βιβλίο του Μπέντζαμιν Μπλακ προσφέρεται για διασκευή…αλλά θα πρέπει να γίνει σωστά. ‘Η θα κρατήσεις αναμένη τη φλόγα του ή καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου», δήλωσε ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναρίου, Γουίλιαμ Μόναχαν. «Είναι δύσκολο να πω ποιος έχει τη μεγαλύτερη καρδιά και ψυχή, ο Φίλιπ Μάρλοου ή ο Λίαμ Νίσον; Ελπίζω να είμαι σωστός απέναντι και στους δυο και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε», συμπλήρωσε.

Ανυπομονούμε κι εμείς για μία σωστή δόση παλαιομοδίτικου φιλμ νουάρ στην οθόνη και μέχρι νεωτέρας θυμηθείτε την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του πιο αντιπροσωπευτικού ήρωα της hard boiled λογοτεχνίας, όπως αυτή σχηματοποιήθηκε από τον Ντάσιελ Χάμετ και τον Ρέυμοντ Τσάντλερ, στον «Μεγάλο Ύπνο». Τα ονόματα των Μάρλοου, Μπόγκαρτ, Μπακόλ, Χοκς εγγυώνται για το αποτέλεσμα.

 

Πηγή: cinemag.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%