Σινεμά - TV

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες 23-29/06

today23 Ιουνίου, 2022

Background
share close

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει με πολυαναμενόμη χολιγουντιανή υπερπαραγωγή “Elvis”. Με την επίσημη πρεμιέρα της να έχει πραγματοποιηθεί πρόσφατα στο 75ο Φεστιβάλ των Καννών, η ταινία με πρωταγωνιστές τους Όστιν Μπάτλερ στο ρόλο του Έλβις Πρίσλεϊ και Τομ Χανκς στο ρόλο του επί 20 χρόνια μάνατζέρ του, σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού.

Την επανεμφάνισή της όμως στις αίθουσες κάνει και η ταινία “Leaving Las Vegas” που χάρισε στον Νίκολας Κέιτζ το βραβείο Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου, συμπρωταγωνίστριά του την Ελίζαμπεθ Σου.

Elvis

Σκηνοθεσία: Μπαζ Λούρμαν

Πρωταγωνιστούν: Όστιν Μπάτλερ, Τομ Χανκς, Ολίβια ΝτεΤζόνζι, Έλεν Τόμσον, Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ, Ντέιβιντ Γουένχαμ,Κέλβιν Χάρισον Τζούνιορ, Χαβιέρ Σάμιουελ, Κόντι Σμιτ-ΜακΦι, Ντάκρι Μοντγκόμερι, Λίον Φορντ, Κέιτ Μάλβανι, Γκάρεθ Ντέιβις, Τσαρλς Γκράουντς, Τζος ΜακΚόνβιλ, Άνταμ Νταν

Η ιστορία του Elvis (Όστιν Μπάτλερ) μέσα από το πρίσμα της πολύπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζερ του, «Συνταγματάρχη» Τομ Πάρκερ (Τομ Χανκς). Ειπωμένη από την οπτική του Πάρκερ, η ταινία βυθίζεται στη σύνθετη δυναμική ανάμεσα στους δύο μέσα σε 20 χρόνια με φόντο μια Αμερική που χάνει την αθωότητα της. Κεντρική φιγούρα σε αυτή τη διαδρομή είναι η σύζυγος του Elvis, η Priscilla Presley (Ολίβια ΝτεΤζόνζι).

Νεκρό Τηλέφωνο (The Black Phone)

Σκηνοθεσία: Σκοτ Ντέρικσο

Πρωταγωνιστούν: Μέισον Τέιμς, Μαντλέν ΜακΓκρο, Τζέρεμι Ντέιβις, Ιθαν Χοκ

Το τηλέφωνο είναι νεκρό. Και χτυπάει. Ο Φίνεϊ, ένα ντροπαλό αλλά έξυπνο 13χρονο αγόρι, απάγεται από έναν σαδιστή δολοφόνο και παγιδεύεται σε ένα κλειδωμένο υπόγειο όπου οι κραυγές δεν ακούγονται πουθενά. Όταν ένα αποσυνδεδεμένο τηλέφωνο στον τοίχο αρχίζει να χτυπά, ο Φίνεϊ ανακαλύπτει ότι μπορεί να ακούσει τις φωνές των προηγούμενων θυμάτων του δολοφόνου. Οι νεκροί όμως θέλουν να βεβαιωθούν ότι αυτό που τους συνέβη δεν θα συμβεί και στον μικρό ήρωα.

Αγέλη Προβάτων

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κανελλόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Αρης Σερβετάλης, Δημήτρης Λάλος, Γιάννης Βασιλώττος, Λευτέρης Πολυχρόνης

Μια μικρή επαρχιακή πόλη, μια ομάδα ντόπιων και δυο ξένοι, ένα καφενείο και ένα μπαρ, ένα παρηκμασμένο μοτέλ, μερικά αυτοκίνητα και μια γερή δόση τοξικής αρρενωπότητας είναι αρκετά για να συνθέσουν ένα σύγχρονο φιλμ νουάρ σε μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας του σήμερα.

Αφήνοντας το Λας Βέγκας (Leaving Las Vegas)

Σκηνοθεσία: Μάικ Φίγκις

Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Ελίζαμπεθ Σου, Τζούλιαν Σαντς

Ο Μπεν Σάντερσον είναι ένας αλκοολικός σεναριογράφος του Χόλιγουντ που έχει χάσει τη δουλειά του, την οικογένειά του και τους φίλους του. Χωρίς να του έχει απομείνει τίποτα για να ζήσει και με μια σημαντική αποζημίωση από το αφεντικό του, πηγαίνει στο Λας Βέγκας για να πιει μέχρι θανάτου. Ένα πρωινό, οδηγεί μεθυσμένος και τραυματίζει μια γυναίκα, τη Σέρα μία πόρνη που τον ερωτεύεται.

Πηγή: newsbeast.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%