Σινεμά - TV

Peaky Blinders: 10 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι πριν δεις τη σεζόν 6

today8 Ιουνίου, 2022

Background
share close

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το φινάλε της πολυβραβευμένης σειράς. Η σεζόν 6 του Peaky Blinders έρχεται στο Netflix στις 10 Ιουνίου και μόλις λίγες μέρες μας χωρίζουν από το πολυσυζητημένο τέλος της σειράς. Η σειρά είχε κάνει πρώτα πρεμιέρα στο BBC προκαλώντας φρενίτιδα σε όλους τους fans της σειράς και όλοι ανυπομονούσαν να κυκλοφορήσει η σειρά στο Netflix.

Λίγο πριν δούμε το φινάλε καλό είναι να θυμηθούμε ορισμένα πράγματα, μιας και έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που είδαμε το τελευταίο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν. Υπενθυμίζουμε ότι στην πέμπτη σεζόν, ο Τόμας (Thomas), “Τόμι Σέλμπι” (Tommy Shelby) Κίλιαν Μέρφι και η παρέα του απειλήθηκαν από νέους πολιτικούς, εδαφικούς αλλά και εσωτερικούς αντιπάλους.

Εκτός από τις νέες απειλές για την επιχείρησή τους, μια πληθώρα σημαντικών αλλαγών συνέβη μεταξύ των Shelbys, που οδήγησηαν στην πιο ασταθή περίοδο στην ιστορία της οικογένειας τους. Πριν το πολυαναμενόμενο φινάλε, ας δούμε μερικά από τα πράγματα που πρέπει να θυμόμαστε πριν έρθει η σεζόν 6 του Peaky Blinders στο Netflix.

1. Το κραχ του Χρηματιστηρίου του 1929

Στην αρχή της πέμπτης σεζόν, η σειρά βρίσκει τον Michael (Finn Cole), έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες των Peaky Blinders σύμφωνα με τους fans, στο γραφείο του Shelby στο Ντιτρόιτ κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της Wall Street. Αφού μετέδωσε τα νέα στην υπόλοιπη οικογένεια, ο Michael επέστρεψε στο Μπέρμιγχαμ και η Polly (Helen McCrory) επέστρεψε από το Μόντε Κάρλο.

Ενώ ο Tommy τους καθησύχασε ότι έχουν μια δευτερεύουσα πηγή εισοδήματος, κάνοντας βρώμικη δουλειά για έναν υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, υπάρχει μία γενική διαφωνία μεταξύ της οικογένειας ως προς το τι να κάνουν στη συνέχεια. Ο Michael, συγκεκριμένα, φαίνεται να έχει βρει την ανεξαρτησία του στην Αμερική και να κάνει δικές του συμφωνίες.

2. Το χάσμα μεταξύ Michael και Tommy

Κατά τη διάρκεια της πέμπτης σεζόν του Peaky Blinders, η δυσπιστία μεταξύ του Tommy και του Michael μόνο μεγαλώνει, με τον Michael να έχει ακόμη πάρε δώσε με ανθρώπους που θέλουν τον Tommy νεκρό. Όταν ρωτήθηκε για αυτό, ο Michael ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε ότι ήταν εχθροί, αλλά ο Tommy τον απέκλεισε από την επιχείρηση ούτως ή άλλως. Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο στέκονται εμπόδιο σε αυτό που θέλει ο άλλος.

3. Τα οράματα του Tommy

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που δημιιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πέμπτης σεζόν είναι αν ο Tommy αρχίζει ή όχι να χάνει τα λογικά του. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα συχνά οράματά του για την Grace (Annabelle Wallis), τη νεκρή σύζυγό του, τόσο όταν είναι νηφάλιος όσο και όταν είναι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Άλλες περιπτώσεις που δείχνουν ότι ο Tommy έχει κάποιο είδος ψυχικής κατάρρευσης είναι η απόπειρα αυτοκτονίας του στο ναρκοπέδιο κατά τη διάρκεια του δεύτερου επεισοδίου και όταν επισκέπτεται έναν παλιό φίλο του πολέμου στο επεισόδιο 5, στον απόηχο της απόπειρας δολοφονίας στο φινάλε. Ως αποτέλεσμα, τόσο η οικογένειά του όσο και οι εχθροί του αρχίζουν να εκμεταλλεύονται την αμφίβολη κατάστασή του.

4. Ο Finn αρχίζει να εμπλέκεται στην οικογενειακή επιχείρηση

Ένα ακόμη από τα στοιχεία που πρέπει να θυμόμαστε πριν δούμε τη σεζόν 6 του Peaky Blinders είναι ότι ο Finn (Harry Kirton), έχοντας μεγαλώσει κι όντας ο νεότερος της οικογένειας Shelby, λαχταρά να ενωθεί με τα αδέρφια του στη συμμορία. Όταν ο Tommy υποχωρεί και τον αφήνει να μπει στην επιχείρηση, αυτό οδηγεί σε σοβαρές συνέπειες.

Εκτός από τον πυροβολισμό και την απαγωγή από έναν πιθανό συνεργάτη, ο Finn αποκαλύπτει εν αγνοία του τη μεγάλη πολιτική κίνηση του Tommy σε έναν κατάσκοπο όταν δεν μπορεί να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Ως αποτέλεσμα, η οικογένειά του υφίσταται τις συνέπειες.

5. Η σύγκρουση με τους Billy Boys

Ενώ προσπαθεί να δημιουργήσει μια διαδρομή για το ουίσκι στην Ιρλανδία, ο Michael συναντά τους Billy Boys, μια σκωτσέζικη συμμορία με επιρροή στο Μπέλφαστ. Σύντομα κυνήγησαν τους Peaky Blinders, σκοτώνοντας τον γιο του Aberama Gold (Aidan Gillen).

Αφού ο Aberama εκδικήθηκε, ο πόλεμος αναβλήθηκε λόγω μιας επιχειρηματικής συμφωνίας μεταξύ των συμμοριών. Ενώ τα πράγματα προχωρούν ομαλά, ο Tommy υπόσχεται στον Aberama ότι μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση, ο Aberama μπορεί να σκοτώσει τον ηγέτη Jimmy McCavern (Brian Gleeson) όπως ακριβώς θέλει. Όταν ήρθε, όμως, εκείνη η στιγμή αφαιρέθηκε η ευκαιρία του Aberama να εκδικηθεί για τον γιο του.

6. H Linda παράτησε τον Arthur

Αν και ο γάμος τους δεν ήταν και ο καλύτερος ήδη από την αρχή, τα γεγονότα της προηγούμενης σεζόν πίεσαν πολύ τη Linda (Kate Phillips) και δεν μπόρεσε να τα αντέξει. Έτσι, ζήτησε από τον Arthur (Paul Anderson) να πάρει κάποιο μέρος της ευθύνης από τον Tommy, με εκείνον να της απαντάει απότομα να μην ανακατεύεται.

H Linda ακριβώς επειδή δεν είναι ικανοποιημένη από τον γάμο της, ξεκίνησε να βγαίνει με έναν άλλον άντρα. Όταν το έμαθε, όμως, ο Arthur τον εντόπισε και τον χτύπησε αλύπητα. H Linda ως απάντηση τράβηξε ένα όπλο και σημάδεψε τον Arthur στο πάρτι του Tommy, αλλά πυροβολήθηκε από την Polly πριν προλάβει να πυροβολήσει εκείνη τον Arthur. Όταν η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε, η Linda εγκατέλειψε οριστικά τον Arthur.

7. Η ομιλία του Mosley

Κατά τη διάρκεια του πάρτι του Tommy, ο βουλευτής Oswald Mosley (Sam Claflin), ένας από τους πιο μοχθηρούς ανταγωνιστές των Peaky Blinders, έκανε μια ομιλία για την αναταραχή στη Βρετανία. Με το σύνθημα «Πρώτα η Βρετανία», ο Mosley ανακοίνωσε ότι ηγείται ένα νέο πολιτικό κόμμα: τη Βρετανική Ένωση Φασιστών.

Η ομιλία έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της δημοτικότητας του Mosley, με τον Tommy να μην μπορεί εύκολα να τον κατασκοπεύσει. Στη συνέχεια, ο Tommy συνάντησε τον Winston Churchill (Neil Maskell), ο οποίος του ζήτησε να καταστρέψει τον Mosley με κάθε μέσο.

8. Η παραίτηση της Polly

Καθώς η ένταση μεταξύ του Tommy και του Michael κλιμακώνεται, η Polly διχάζεται στο αν θα στηρίξει τον γιο της ή τον ανιψιό της. Παρόλο που γενικά υποστηρίζει τις ενέργειες του Tommy, ο Michael εξακολουθεί να βρίσκεται στην καρδιά της.

Σε μια οικογενειακή συνάντηση στο τελευταίο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν, ο Michael πρότεινε μια αναδιάρθρωση στις επιχειρήσεις των Shelby που έβαλε τον Tommy σε υποδεέστερο ρόλο, αναγκάζοντας τον, όπως και τον Arthur να φύγουν εκνευρισμένοι. Όταν η Polly συμβούλεψε τον Tommy να σκεφτεί την πρόταση, ο Tommy της είπε ότι αν πάρει το μέρος του Michael, θα πεθάνει.

Μετά, λοιπόν, την απειλή του Tommy, παραιτήθηκε από την Shelby Company Limited. Υπενθυμίζουμε, όμως, ότι η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή και όπως είχε δηλώσει ο δημιουργός της σειράς η σεζόν 6 των Peaky Blinders θα αποτελέσει φόρο τιμής στη μνήμη της.

9. O Alfie Solomons είναι ζωντανός

Αφού είχαμε δει τον Tommy να τον πυροβολεί στο κεφάλι, ήταν ασφαλές να υποθέσουμε ότι ο Alfie Solomons (Tom Hardy), ένας από τους πιο έξυπνους εχθρούς του Tommy, πέθανε κατά τη διάρκεια του φινάλε της 4ης σεζόν. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι επέζησε από αυτήν την επίθεση, αν κι έχει ουλές στο πρόσωπο κι ένα τυφλό μάτι.

Αφού ο Tommy έμαθε ότι ο Alfie είναι ακόμη ζωντανός, του ζήτησε να τον βοηθήσει να οργανώσει μία εξέργεση για να καλύψει τα γεγονότα της επερχόμενης ομιλίας του Mosley. Ύστερα από πειστικά επειχηρήματα για τις αντισημιτικές πεποιθήσεις του Mosley, ο Alfie συμφώνησε κι έδωσε στον Tommy μερικούς από τους άντρες του για να τον βοηθήσουν στην εξέγερση.

10. Η αποτυχημένη δολοφονία του Mosley από τον Tommy

Σε μια σκηνή του Peaky Blinders που κανείς δεν περίμενε, η προσπάθεια του Tommy να σκοτώσει και να σφετεριστεί τη θέση του Mosley κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πήγε εντελώς στραβά. Παρόλο που ο ελεύθερος σκοπευτής του Tommy ήταν στη θέση του, πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού πριν προλάβει να σκοτώσει τον Mosley με το σύνθημα του Tommy. Την ίδια στιγμή, ο Aberama, ο οποίος πήγε κρυφά στον McCavern για να τον σκοτώσει, μαχαιρώνεται μέχρι θανάτου.

Στη συνέχεια, ο Tommy κι ο Mosley εγκαταλείπουν τη σκηνή με τον φόβο μήπως στοχοποιηθούν. Καθώς φτάνουν στο σπίτι με τον Arthur, o Tommy του παραδέχτηκε ότι βρήκε τελικά τον άντρα που δεν μπορεί να νικήσει. Μετά από αυτήν την αλληλεπίδραση, ο Tommy φεύγει έχοντας παραισθήσεις και στοχεύοντας το κεφάλι του με όπλο.

Η σεζόν 6 του Peaky Blinders κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 10 Ιουνίου κι ανυπομονούμε να δούμε τη συνέχεια!

Πηγή: youfly.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%