Σινεμά - TV

Σαν σήμερα μας άφησε ο αγαπημένος Φρέντυ Γερμανός

today21 Μαΐου, 2014

Background
share close

Σαν σήμερα πριν δεκαπέντε χρόνια “έφυγε” ο αγαπημένος Φρέντυ Γερμανός, με την απουσία του να είναι αισθητή τόσο για τους δικούς του ανθρώπους όσο και για τον δημοσιογραφικό κόσμο, η παρουσία του όμως να παραμένει στις καρδιές μας παντοτινά.

Πρόσφερε πολλά στο χώρο της δημοσιογραφίας ξεκινώντας από το 1953 ως ελεύθερος ρεπόρτερ. Ανέλαβε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές σε διάφορες χώρες (Αμερική, Καναδά, Ρωσία, Αφρική και Περσία), για λογαριασμό εφημερίδων και περιοδικών. Συνάντησε δεκάδες διάσημα πρόσωπα, πολιτικούς αρχηγούς, λογοτέχνες, ηθοποιούς, και τους πήρε συνέντευξη. Υπήρξε σχεδόν ο κατ’ αποκλειστικότητα ρεπόρτερ που κάλυψε τον πριγκιπικό γάμο της Σοφίας και του Χουάν Κάρλος και στη συνέχεια τον βασιλικό γάμο του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας στο περιοδικό Εικόνες.

Είχε επισκεφτεί το ακρωτήριο Κανάβεραλ (σήμερα Κένεντι) το 1969 ως απεσταλμένος της Απογευματινής για να παρακολουθήσει το άλμα του ανθρώπου στο φεγγάρι-όντας ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος- και μετά από δέκα περίπου χρόνια βγήκε στις προθήκες των βιβλιοπωλείων το πρώτο του μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας (Ο εχθρικός πλανήτης), που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Έγινε γνωστότατος ως ευθυμογράφος με πηγαίο χιούμορ, παρατηρητικότητα και πρωτότυπο ύφος. Οι σχολιασμοί του στις διάφορες συνεντεύξεις στις οποίες  παρουσιάστηκε ήσαν τόσο οξυδερκείς, ώστε ορισμένοι νόμιζαν πως του ήσαν γνωστές από πριν οι ερωτήσεις και είχε προετοιμάσει τις απαντήσεις. Ήταν μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Ήταν άνθρωπος των media, αλλά δεν ανήκε σε μια παράταξη, σε μια εφημερίδα, σε ένα κανάλι.

Σημαντικό ήταν επίσης το έργο του στον τομέα της λογοτεχνίας, αφού ήδη σε ηλικία δεκαεννιά χρονών, το 1953 συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος Νέων της εφημερίδας Βραδυνή και το μυθιστόρημά του Για μιαν εκδίκηση έλαβε το δεύτερο βραβείο και χρηματικό έπαθλο πεντακοσίων δραχμών. Επίσης,το 1964 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο Με συγχωρείτε, λάθος (επρόκειτο για ευθυμογραφήματα με σκίτσα του Κυρ). Έγραψε συνολικά 25 βιβλία, πολλά από τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία κάνοντάς τον  έναν από τους πιο πολυδιαβασμένους Έλληνες συγγραφείς του καιρού μας.

Το ταλέντο του όμως δεν περιορίζεται εκεί, αφού ο Φρέντυ Γερμανός είχε και μια δισκογραφική επιτυχία με τον δίσκο “Ο 20ός αιώνας”!

Παρόλο που δεν είναι λοιπόν κοντά μας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, με το έργο του και τη δυναμική παρουσία του καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του αποτελεί  σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και παραμένει πάντα ζωντανός στις καρδιές μας.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%