Σινεμά - TV

Βραβεία ΕΒΓΕ 2016: Έπαινος για το βιβλίο «Ο δρόμος για το Αλταμόν» σε μετάφραση Φοίβου Πιομπίνου

today19 Απριλίου, 2016

Background
share close

Το περιοδικό +Design απένειμε και φέτος για 15η φορά βραβεία και επαίνους για τα έργα γραφιστικής και εικονογράφησης με τον τίτλο ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης).

Η Μυρτώ Δεληβοριά πήρε τέσσερις επαίνους για εικονογραφήσεις βιβλίων, μεταξύ των οποίων «Ο δρόμος για το Αλταμόν» της Γαλλοκαναδής Γαμπριέλ Ρουά, που εκδόθηκε από τον οίκο Θίνες.

Τη μετάφραση του βιβλίου έχει κάνει ο μεταφραστής και ραδιοφωνικός παραγωγός του NGradio Φοίβος Ι. Πιομπίνος.

Ο Φοίβος Πιομπίνος, απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (Dοrpfeld Gymnasium), σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Αθήνα (ΑΣΟ&ΕΕ) και οικονομία και φιλοσοφία στο Παρίσι (Σορβόννη και Εcole Pratique des Hautes Εtudes). Είναι συνταξιούχος της Ε.Τ.Ε, όπου εργάστηκε επί 32 χρόνια.Τα τελευταία χρόνια της υπαλληλικής του σταδιοδρομίας ήταν προϊστάμενος του Ιστορικού Αρχείου της Ε.Τ.Ε.
Το 1979 δημοσίευσε το βιβλίο “Έλληνες αγιογράφοι μέχρι το 1821” (β΄ έκδ. αναθεωρημένη και βελτιωμένη 1984, Ε.Λ.Ι.Α.), το 1996 τη “Σπουδή θανάτου” (β’ έκδ. 2006, Μαΐστρος), το 2003 τη μαρτυρία του για τον ζωγράφο Θεόδωρο Στάμο (έκδ. Fagotto/Θρόισμα) και το 2014 το “Τόπων ενθυμήματα” (έκδ. Θίνες). Εξάλλου το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Επίσκεψη σε μια έκθεση και άλλα διηγήματα”(έκδ. Κίχλη). Μεταφράζει γαλλική, γερμανική και ιταλική λογοτεχνία και συνεργάζεται με τα σημαντικότερα ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 02:00 μάς κρατά συντροφιά με τις «Μουσικές Πτήσεις»· μία θεματική μουσική εκπομπή, που μας ταξιδεύει μέσα στο χρόνο, ενώνοντας όλα τα είδη και τις χρονικές περιόδους της ελληνικής κυρίως μουσικής!

 

Η Μυρώ Δληβοριά έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε επτά ομαδικές. Παράλληλα με τη ζωγραφική, ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο “Ιστορίες για παιδιά του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ” (έκδ. Εστία). Το 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο ΕΒΓΕ και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω και το 2012 με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο “Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο” του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου και την Ελένη Κατσαμά από το 2008 μοιράζονται τη χαρά να εξερευνούν την παιδική λογοτεχνία, στο ηλεκτρονικό περιοδικό Το παπάκι στην μπανιέρα  (www. Papakistimpaniera.gr). Ένα μέρος του περιοδικού δημοσιεύτηκε στο free press περιοδικό για τα βιβλία BookPress.

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%