Διασκέδαση

Ο Ηλίας Λιούγκος @ «Πέραν» 22/4

today19 Απριλίου, 2016

Background
share close

Ο συνθέτης και τραγουδιστής Ηλίας Λιούγκος, μαθητής, φίλος και βασικός ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι στη δισκογραφία και σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την Τετάρτη 20 Απριλίου, στις 22.30, θα τραγουδήσει στο «Πέραν, το καφέ-αμάν της πόλης». Με την Δέσποινα Στεφανίδου που τον συνοδεύει στο πιάνο και τραγουδάει, θα παρουσιάσει  ένα πρόγραμμα βασισμένο σε τραγούδια του ίδιου, αλλά και των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Ορφέα Περίδη, Νίκου Ξυδάκη, Βασίλη Τσιτσάνη, κ. ά.

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Ηλίας Λιούγκος γεννήθηκε το 1956 στη Λάλιζα Ιωαννίνων. Σε ηλικία 19 ετών γνωρίστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι και τραγούδησε για πρώτη φορά στα «Παράλογα», δίπλα στους: Μαρία Φαραντούρη, Διονύση Σαββόπουλο, Μελίνα Μερκούρη και Μίκη Θεοδωράκη. Έκτοτε, επί είκοσι χρόνια φίλος, μαθητής και συνεργάτης του (σχεδόν αποκλειστικά) σε πολλούς δίσκους και σε όλες τις συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος, διδάχτηκε κοντά του την ερμηνεία και τη σύνθεση στο τραγούδι. Ο Μάνος Χατζιδάκις από νωρίς διέκρινε στον Ηλία Λιούγκο τις συνθετικές του ικανότητες και διηύθυνε τους πρώτους του δίσκους, τη «Νυχτερινή δοκιμασία» με την Φλέρυ Νταντωνάκη, και «Της ιστορίας το ποδήλατο», σε ενορχήστρωση του Νίκου Κυπουργού και στίχους της Αγαθής Δημητρούκα.

Είσοδος: Τραπέζι: 5,00 ευρώ/άτομο συν ελάχιστη κατανάλωση 15,00 ευρώ/άτομο. Μπαρ: 3,00 ευρώ/άτομο. Διατίθεται και σαρακοστιανό μενού.

Πληροφορίες στο σύνδεσμο: http://peran.gr/mousiko-imerologio/705-/event_details

peran

Πέραν
Δεκελείας 20, Νέα Φιλαδέλφεια
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896
email: 
[email protected]
http://www.peran.gr/

chorigosngradio

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%