Μουσική

Το βινύλιο βρυχάται: Νέες συλλεκτικές εκδόσεις από Prince, Bowie & Κοέν

today23 Μαρτίου, 2017

Background
share close

Πρόκειται να είναι το ιερό δισκοπότηρο των audiophiles και των συλλεκτών καθώς με αφορμή τη 10η Ημέρα Ανεξάρτητων Δισκοπωλείων (Record Store Day) που γιορτάζει την αναγέννηση του δίσκου βινυλίου σπάνια κομμάτια τριών μεγάλων μορφών που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή θα κυκλοφορήσουν με κάθε επισημότητα.

Σπάνιες δουλειές των Prince, David Bowie και Λέοναρντ Κοέν, θα κυκλοφορήσουν τον προσεχή μήνα με την ευκαιρία της 10ης Record Store Day, έναν θεσμό που εγκαινιάστηκε το 2007 από τη δισκογραφική βιομηχανία, η οποία δυσκολευόταν να αφυπνίσει το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων.

Γρήγορα η Record Store Day αναπτύχθηκε γρήγορα στις ΗΠΑ και αλλού, προς μεγάλη χαρά των φίλων και συλλεκτών του βινυλίου.

Σε περιορισμένο αριθμό των 350 εκδόσεων τα βινύλια θα πωληθούν τον Απρίλιο στο πλαίσιο της ημέρας αυτής που ορίστηκε στις 22 Απριλίου, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Ανάμεσά τους, ένα πρωτότυπο άλμπουμ αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν, το “Like a drunk in a Midnight Choir”, που θα επιτρέψει τη συλλογή χρημάτων για την έρευνα κατά του καρκίνου.

Θα επανεκδοθούν επίσης έξι τραγούδια του Prince στις 33 στροφές, μεταξύ τους το “Pop Life” και “Sign o’ The Times”. Ο τραγουδιστής ήταν ο ίδιος μανιώδης συλλέκτης δίσκων και σύχναζε τακτικά στο ειδικευμένο δισκοπωλείο Electric Fetus στη Μινεάπολη.

RECORD

Δύο άλμπουμ του Ντέιβιντ Μπόουι θα διατεθούν επίσης προς πώληση (ένα από αυτά το live “Cracked Actor” του 1974) ενώ οι Pink Floyd ανακοίνωσαν την κυκλοφορία για πρώτη φορά μιας διασκευής διάρκειας μεγαλύτερης από 15 λεπτά του “Interstellar Overdrive” που ηχογραφήθηκε το 1966 προτού το συγκρότημα υπογράψει συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία.

 

Πηγή: cnn.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%