Μουσική

Τα δάκρυα του Kurt Cobain

today24 Φεβρουαρίου, 2014

Background
share close

Την ημέρα που ο Kurt Cobain θα γινόταν 47 ετών (20 Φεβρουαρίου), η πόλη   ΄Αμπερντην της  Ουάσινγκτον, αποφάσισε να τιμήσει τον σπουδαίο μουσικό με  σειρά εκδηλώσεων αλλά και με την αποκάλυψη ενός αγάλματος που  το φιλοτέχνησε η Randi Hubbard.

Η κατασκευή είχε ξεκινήσει πριν από είκοσι χρόνια, αμέσως μετά την είδηση οτι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος αυτοκτόνησε. Η Hubbard το τελειοποίησε με τη βοήθεια φοιτητών καλών τεχνών της περιοχής και το χάρισε στο  ΄Αμπερντην.

Οι υπεύθυνοι, αρχικώς, αρνήθηκαν να το παραλάβουν και να το εκθέσουν, με αποτέλεσμα το καλλιτεχνικό δημιούργημα να παραμείνει στο κατάστημα της Hubbard, σε ένα σημείο από όπου ήταν ορατό στους περαστικούς.

kurt-cobain-aberdeen-statue-608x343

Τώρα όμως που ο Δήμαρχος  Μπιλ Σίμπσον αποφάσισε να το μεταφέρει στο Μουσείο Ιστορίας της πόλης, μετανιώνει για την καθυστερημένη απόφαση λέγοντας “Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει εδώ και πάρα πολύν καιρό. Το άγαλμα με όλο το άγχος και τις αναμνήσεις του και με αυτό το περίεργο δάκρυ, θα παραμείνει, μόνιμα, σε μία γωνία του μουσείου”. Η ταμπέλα που το συνοδεύει απευθύνεται στους επισκέπτες με την φράση “Come as you are”.

Οι Νιρβάνα θα μπουν στο Rock and Roll Hall of Fame τον ερχόμενο Απρίλιο.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%