Μουσική

Δείτε την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Ντέιβιντ Μπόουι ως Ζίγκι Στάρνταστ

today1 Φεβρουαρίου, 2019

Background
share close

Ήταν το 1972 στο τηλεοπτικό σόου «Lift Off With Ayshea» όταν ο David Bowie παρουσιάστηκε ως Ziggy Stardust στην βρετανική τηλεόραση.

Το βίντεο εδώ και καιρό θεωρείτο χαμένο, καθώς από ατύχημα οι μαγνητοταινίες του «Lift Off» σβήστηκαν όταν στάλθηκαν για ψηφιοποίηση. Αλλά, προς μεγάλη χαρά όλων, οι αρχειονόμοι μόλις το έφεραν ξανά στην επιφάνεια χάρη σε μια βιντεοσκόπηση του show που ένας θαυμαστής είχε κάνει σπίτι του!

Αν και η βιντεοσκόπηση αυτή έχει φθορές, έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασής της ώστε να μπορέσει να γίνει remastering. Και αν προλάβουν, ενδέχεται να ενταχθεί στο ντοκιμαντέρ «David Bowie: Finding Fame» που θα προβληθεί τον επόμενο μήνα στο BBC2.

«Για τους θαυμαστές είναι ένα είδος Άγιου Δισκοπότηρου» είπε, στη Radio Times, ο παραγωγός και σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Φράνσις Γουάτελι. Το «Finding Fame» είναι το τρίτο μέρος μια τριλογίας που ο Γουάτελι έχει κάνει για τον Μπόουι. Στο 90λεπτο ντοκιμαντέρ, θα υπάρχουν ηχογραφήσεις του Μπόουι που θα ακουστούν για πρώτη φορά, συμπεριλαμβανομένης της οντισιόν που έκανε το 1965 στο BBC μαζί με την μπάντα του, τους Lower Third, παίζοντας το «Chim-Chim-Cheree» και το «Baby, That’s a Promise». Τότε, το BBC είχε απορρίψει τον Μπόουι, λέγοντας ότι ήταν «ένας τύπος που μιλούσε κόκνεϊ (με προφορά των εργατικών συνοικιών), αλλά όχι αρκετά ξεχωριστός» και ότι «δεν είχε προσωπικότητα».

Πριν από αυτήν την ευτυχή ανακάλυψη, το πιο παλιό διαθέσιμο βίντεο του Ziggy Stardust ήταν η εμφάνισή του στο «Top of the Tops», έναν μήνα μετά το show «Lift Off».

 

Πηγή:  nooz.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%