Μουσική

Eurovision 2021: Τι θα γίνει με τα εισιτήρια;

today13 Απριλίου, 2021

Background
share close

Η περσινή ακύρωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision λόγω της πανδημίας ήταν ένα  ισχυρό πλήγμα για τους fans του διαγωνισμού. Κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα από κάθε γωνιά του κόσμου ταξιδεύουν στην πόλη που φιλοξενεί το διαγωνισμό για να τον παρακολουθήσουν.

Η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για κάποιο από τα shows της Eurovision και κυρίως για τον μεγάλο τελικό αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία.

Η ζήτηση ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι πολύ μεγάλη. Το ίδιο συνέβη και την περσινή χρονιά. Όσοι τα κατάφεραν ανυπομονούσαν να βρεθούν στο Ρότερνταμ. Όμως η ακύρωση τους χάλασε τα σχέδια και η απογοήτευση ήταν μεγάλη.

Ποιοι δικαιούνται εισιτήριο;

Όσοι είχαν στην κατοχή τους κάποιο εισιτήριο έπειτα από απόφαση των διοργανωτών τους επιστράφηκε το αντίτιμο, ενώ θα έχουν κάποια προτεραιότητα στη νέα διάθεση των εισιτηρίων για τη Eurovision 2021, καθώς όπως ανακοινώθηκε το Ahoy Arena τελικά θα μπορέσει να δεχθεί ως 3500 άτομα, κατοίκους Ολλανδίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Sietse Bakker, Εκτελεστικού Παραγωγού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2021, “ακόμα και όποιος είναι Ολλανδός και θέλει να αγοράσει εισιτήρια για ένα από τα εννέα shows της Eurovision 2021, θα χρειαστεί όλη την τύχη με το μέρος του! Ακόμα και οι Ολλανδοί που είχαν εισιτήρια για τα ακυρωθέντα shows της περσινής διοργάνωσης, και θα έχουν προτεραιότητα όταν ξεκινήσουν οι πωλήσεις εισιτηρίων της Eurovision 2021, θα δυσκολευτούν πραγματικά να πάρουν εισιτήρια, καθώς η διαδικασία θα γίνει πολύ γρήγορα”. 

«Ο αριθμός των Ολλανδών που θέλουν εισιτήρια θα είναι τεράστιος. Σε περίπτωση που δεν είχατε πέρσι εισιτήρια, χρειάζεστε τεράστια τύχη για να αποκτήσετε εισιτήρια για το 2021 », προσθέτει ο Sietse Bakker.

Πριν από μιάμιση εβδομάδα, οι Ολλανδοί διοργανωτές του Eurovision Song Contest 2021 έλαβαν το πράσινο φως από την ολλανδική κυβέρνηση για να μετατρέψουν αυτό το μεγάλο μουσικό γεγονός σε εκδήλωση Fieldlab, πράγμα που σημαίνει ότι ο ολλανδικός οργανισμός Fieldlab θα χρησιμοποιήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού ως πείραμα για μελλοντικές εκδηλώσεις υπό COVID-19 συνθήκες. Προς το παρόν, όπως αναφέραμε, θα επιτρέπεται ένας αριθμός 3500 ατόμων κατά τη διάρκεια των εννέα shows της Eurovision 2021 (6 πρόβες, 2 ζωντανοί ημιτελικοί και 1 μεγάλος τελικός).

«Θα διατεθούν 40% λιγότερα εισιτήρια για τα shows του 2021»

“Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα στις αρχές Μαΐου”, προέβλεψε ο Sietse Bakker. «Λόγω των περιορισμών για την COVID-19, θα διατεθούν 40% λιγότερα εισιτήρια για τα shows του 2021. Όποιος είχε πάρει εισιτήρια για τα shows του περασμένου έτους, φέτος δεν ισχύουν!”

Και κατέληξε τονίζοντας ότι ο διαγωνισμός χωρίς την παρουσία κοινού και κυρίως fans θα σκόρπιζε ξανά την απογοήτευση, ειδικά στους Ολλανδούς που περίμεναν ακόμα και 40 χρόνια για να κερδίσει η χώρα τους ξανά το διαγωνισμό και να μπορέσουν να τον δουν από κοντά.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%