Μουσική

Φοίβος Δεληβοριάς-ΑΝΙΜΕ

today1 Ιουνίου, 2022

Background
share close

Πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να μας παρουσιάσει ο Φοίβος Δεληβοριάς το όγδοο, κατά σειρά, studio album του, με τίτλο “ANIME” κυκλοφόρησε από την Inner Ear Records στις 6 Μαΐου.

Μουσικές συνθέσεις που γεννήθηκαν κατά την περίοδο 2018-2022  συγκεντρώθηκαν στην τελευταία δισκογραφική του δουλειά και ήρθαν να μας δώσουν τον πιο ώριμο και, ίσως, τον πιο ολοκληρωμένο δίσκο του αγαπημένου τραγουδοποιού και μουσικοσυνθέτη, μέσα από άκρως δυστοπική περίοδο λόγω covid19, μετά από τον “Αόρατο ΄Άνθρωπο”.

Οι συνθέσεις του Φοίβου, ήταν πάντα επίκαιρες, φλερτάροντας μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας, τραγουδώντας την πραγματικότητα μέσα από τελείως διαφορετικές οπτικές, που μας βοηθάνε να δούμε και να ακούσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Δείτε αυτή την σελίδα που θα σας κάνει να αντιμετωπίσετε το online στοίχημα εντελώς διαφορετικά, με την πληθώρα των επιλογών που προσφέρει, μα και με την ασφάλεια των συναλλαγών που εγγυάται, μια περίοδο που, είδαμε πολλές καταστάσεις διαφορετικά.

Το χρονικό διάστημα της πανδημίας, που συνδυάστηκε με αρκετή «κλεισούρα», μπορεί να ήταν αρκετά δύσκολο να το διαχειριστούμε, οδήγησε όμως σε αρκετά θετικά, πέρα από την διασφάλιση της υγείας, όπως η έμπνευση για τη γέννηση νέων δισκογραφικών δουλειών από αγαπημένους καλλιτέχνες, που τις αναμέναμε με ανυπομονησία αρκετό καιρό τώρα.

Ένας από αυτούς τους καλλιτέχνες είναι ο Γιάννης Χαρούλης, ο οποίος έξι χρόνια μετά τον “Δωδεκάλογο του Γύφτου” (2016), κυκλοφόρησε την καινούρια του δουλειά με τίτλο “Κολιμπρί” , με συμμετοχές αγαπημένων τραγουδιστών, όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Παύλος Παυλίδης, η Ελένη Φωτάκη κι ο Στέλιος Σιγανός. Έναν δίσκο με υλικό που αποτελεί σύνδεση με την νεαρή ηλικία του Χαρούλης και τις πρώτες του ηχογραφήσεις, όπως δηλώνει ο ίδιος.

Στο ίδιο κλίμα, επίσης με πιο ώριμη χροιά, η νέα κυκλοφορία του Γιάννη Αγγελάκα και της μπάντας 100⁰C “Έχω κέφια”. Ένας δίσκος που συμπεριλαμβάνει όλα όσα έκαναν τον Αγγελάκα τόσο αγαπημένο τραγουδοποιό κι ερμηνευτή στον υπερθετικό βαθμό.

Η πρωτόγνωρη αυτή περίοδος και οι καταστάσεις που δημιουργήθηκαν, ενέπνευσαν πάρα πολύ την ελληνική μουσική σκήνη κι οδήγησαν στην ολοκλήρωση πολυαναμενόμενων δουλειών, με αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες πολλών οπαδών του χώρου.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, είναι ένας άξιος καταγραφέας των όσων ζούμε κάθε εποχή, που απευθύνεται σε πλήθος ακροατών, και συνθέτει, με άπειρες μουσικές επιρροές, σύγχρονα χρονογραφήματα, θα μπορούσε να πει κανείς.

 Στο “ANIME” καταπιάνεται με αρκετά θέματα, που σίγουρα αιφνιδιάζουν, όπως η αναφορά στη διαφορετικότητα των παιδιών (“Κάποια Παιδάκια”), κάτι που έχει απασχολήσει πάρα πολύ τελευταία. Αίσθηση επίσης προκαλεί το ομώνυμο τραγούδι-αναφορά στα όσα συνέβησαν με την Ελένη Τοπαλούδη, ένα κομμάτι που πραγματικά προκαλεί αίσθηση και συγκινεί, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο στον δίσκο.

Ο Δεληβοριάς, ωστόσο, μπορεί να καταπιάνεται με την επικαιρότητα αγγίζοντας πολλά θέματα εξ’ απαλών ονύχων, δεν παύει ωστόσο να είναι αθεράπευτα ρομαντικός και να υμνεί την αγάπη (“Απόψε είμαι κοντά σου”, “Ένα Σάββατο που μοιάζει Κυριακή”) και τον έρωτα.

Μέσα από το ANIME βλέπουμε τον Φοίβο να ωριμάζει με τον καιρό και με την ωριμότητά του, καθοδηγεί κι εμάς σε ένα όμορφο, κι ίσως λίγο ανώριμο, γήρας. Σίγουρα πρόκειται για μια από τις καλύτερες ελληνικές κυκλοφορίες του 2022 που αξίζει ακρόασης.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%