Μουσική

Η Ελληνίδα που βραβεύτηκε και καταχειροκροτήθηκε στις Κάννες

today23 Μαΐου, 2019

Background
share close

Το τραγούδι της Ολίβιας Χατζηιωάννου “Red Lion” κέρδισε το βραβείο Best Music Video, καλύτερο μουσικό βίντεο, στις Κάννες, στο French Riviera Film Festival.

Η Ολίβια Χατζηιωάννου είναι ελληνοαμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός, συνθέτρια, μουσικός, που μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη.

Η Ελληνίδα συνθέτης και σκηνοθέτης, progressive rock metal artist που συστήνεται στη μουσική βιομηχανία με το όνομα Οh. (Olivia Hadjiioannou) τιμήθηκε από τη διεθνή κριτική επιτροπή στις Κάννες για το μουσικό της βίντεο «Red Lion» από το άλμπουμ της «Metallia».

Γυναίκα με βραβείο
Η Ολίβια Χατζηιωάννου με το βραβείο της στις Κάννες

Το διήμερο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου French Riviera Film Festival στις Κάννες. Το φεστιβάλ περιλάμβανε προβολές, VIP δεξιώσεις, τελετή απονομής βραβείων και γκαλά κλεισίματος. Το βραβείο παρέδωσε στην multi-instrumentalist και συνθέτη Olivia Hadjiioannou ο Gotham Chandna, ιδρυτής του Cloud 21 International και η Nicole Muj, ιδρυτής της Kultura PR International.

Αποτέλεσμα εικόνας για olivia hadjioannou cannes

«Είμαι ευγνώμων», δήλωσε από τις Κάννες η Ολίβια Χατζηιωάννου
Αποδεχόμενη το βραβείο η Oh. Δήλωσε: «Νιώθω μεγάλη τιμή που κέρδισα αυτό το βραβείο και εκπροσώπησα την Ελλάδα στο FRFF στις Κάννες. Η σύγχρονη εμπορική μουσική και η κινηματογραφική βιομηχανία είναι δύσκολες προκλήσεις για τους indie μουσικούς, συνθέτες και σκηνοθέτες, ώστε να πετύχουν και να είναι επικερδής. Είμαι ευγνώμων σε φεστιβάλ όπως το FRFF, που καλωσορίζουν τις νέες δουλειές, γιορτάζουν την αυθεντικότητα και προωθούν την δημιουργική ελευθερία».

Η Ολίβια Χατζηιωάννου, έχει τιμηθεί για την αυθεντικότητα, την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητά της, στη μουσική και στο βίντεο με πολλά διεθνή βραβεία.
Έκανε το ντεμπούτο της ως Oh. στη διεθνή μουσική σκηνή με το βραβευμένο μουσικό βίντεο Trials το 2013, αναφερόμενο ως ένα από τα 50 σημαντικά γεγονότα κατά την διάρκεια της Ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Βραβευση
Το βραβείο παρέδωσε στην multi-instrumentalist και συνθέτη Olivia Hadjiioannou ο Gotham Chandna, ιδρυτής του Cloud 21 International και η Nicole Muj, ιδρυτής της Kultura PR International

Με την χρήση της τεχνολογίας του immersive video έβγαλε στο YouTube το 2017, το σινγκλ Love of Avalanches, το οποίο όπως αναφέρουν τα διεθνή δίκτυα, είναι ένα από τα πρώτα 360 μοιρών immersive videos που έγιναν στην Ελλάδα.
Πέρα από το βραβείο καλύτερου μουσικού βίντεο στο FRFF, το RED LION, διεκδικεί βραβεία και είναι επίσημη επιλογή σε 10 κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Psychedelic Film Festival στη Νέα Υόρκη και το Lost World Film Festival στην Παλαιόχωρα της Κρήτης.

Δείτε το μοναδικό βίντεο κλιπ της Oh με την τεχνολογία 360 μοιρών immersive

Η Oh έχει βραβευθεί στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ ανεξάρτητων ταλέντων στις ΗΠΑ και στο Cosmocinema Film Festival στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το EP άλμπουμ Metallia έχει λάβει 32 κριτικές από 13 χώρες και συγκαταλέγεται στο top 10 progressive rock και metal charts, αλλά και ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2018 από το Metal Nation Radio.

Πηγή: iefimerida.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%