Δισκοπωλείον η Χάρις: ανοιχτό 11με1

Κυκλοφορίες από εγχώρια μουσικά σχήματα |Προτάσεις της εκπομπής Έντεκα Με Μία

today21 Μαΐου, 2019

Background
share close

Στην εκπομπή Έντεκα Με Μία από την αρχή του 2019 παρουσιάζω νέες κυκλοφορίες εγχώριων και ξένων μουσικών. Τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάσαμε πολύ ενδιαφέροντα άλμπουμ ελλήνων μουσικών μέσα από το χώρο του ροκ, της ηλεκτρονικής alternative, του αυτοσχεδιασμού και του πειραματισμού (ας το πούμε avant gard). Χωρίς να θέλω να βάζω ταμπέλες στο μουσικό είδος του κάθε μουσικού και συγκροτήματος που θα αναφέρω παρακάτω, θεωρώ πως γενικά η εγχώρια underground μουσική της χώρας μας τα τελευταία χρόνια έχει δώσει πάρα πολύ καλή μουσική.

Οδυσσέας Τζιρίτας

Ο δεκαεφτάχρονος τραγουδοποιός και μουσικός Οδυσσέας Τζιρίτας κυκλοφόρησε τον πρώτο του ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο “Butterflies“το 2019 ενώ ήδη έχουν προηγηθεί δύο EP, Cynophobia (2018) και Ultrasounds (2019). Η περίπτωση του νεαρού Οδυσσέα εκπλήσσει ευχάριστα καθώς μας παρουσιάζει έναν μουσικό κόσμο που έχει αφομοιώσει πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, επεξεργασμένα μέσα από το σπιτικό του στούντιο και το πλούσιο μουσικά μυαλό του. Αναζητήστε τον οπωσδήποτε.

Kooba Tercu

Ένα συγκρότημα με καταγωγή από την Αθήνα, την Κρήτη και το Λονδίνο όπου δημιουργήθηκε από τον Johny Tercu. Φέτος μας παρουσίασαν τον δεύτερο ολοκληρωμένο τους δίσκο με τίτλο “Kharrub” (2019). Η μουσική τους οργανώνεται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, τον θόρυβο και τον πειραματισμό, με χαρακτηριστικό στοιχείο τα κρουστά που δεσπόζουν υπέροχα μέσα σε όλο το άλμπουμ.

The Screaming Fly

Ο δεύτερος δίσκος των The Screaming Fly με τίτλο “Trip to Venus” κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο 2019 ενώ ο προηγούμενος το 2011 (Super Zero). Ο Στέφανος Φλώτσιος ( κιθαρίστας των Last Drive), ο Στασινός Παπασταθόπουλος (μπάσο) και ο Κώστας Λουκόπουλος (ντραμς) αποτελούν το τρίο των Screaming Fly και μας χαρίζουν ένα δυνατό ροκ άλμπουμ με το ένα τραγούδι να ακούγεται καλύτερο από το άλλο. Απολαύστε.

Παιδί Τραύμα

Πρώτος δίσκος με τίτλο “Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις” (2018) τον οποίο έχω παρουσιάσει αναλυτικά εδώ. Το Παιδί Τραύμα γράφει δυνατούς προσωπικούς στίχους, τους οποίους κυρίως “μιλάει” και όχι τραγουδάει και ο παραγωγός του δίσκου Κτίρια τη Νύχτα δημιουργεί ισχυρά ηλεκτρονικά ηχοτοπία πάνω στις μελωδίες και τη μουσική σκέψη του Παιδιού. Ένα πολύ δυνατό ντεμπούτο.

Και δύο πολύ καλά singles προάγγελοι δίσκων:

Echo Train

Το κομμάτι Horseriding θα συμπεριληφθεί στο δίσκο των ψυχεδελικών old school Echo Train που θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2019. Τα υπέροχα αυτά παιδιά των λουλουδιών κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο μέσα στο 2015 (Memento Mori) και μετά ένα 7” μέσα στο 2017. Το Horseriding κινείται στο ίδιο ύφος με τις προηγούμενες δουλειές του συγκροτήματος με τα γερά φωνητικά της Ειρήνης Παναγοπούλου και την μελωδικοψυχεδελική μουσική του Greggy K.

Electric Litany

Το ορχηστρικό Azure που θα συμπεριληφθεί στον δίσκο “Under A Common Sky” είναι ένα θαυμάσιο δείγμα των έμπειρων Electric Litany από τον επερχόμενο δίσκο τους. Η γοητεία των Electric Litany στη μουσική τους γραφή είναι αφοπλιστική. Η εμπειρία τους κοντά στον θρυλικό Alan Parsons που τους επέλεξε ο ίδιος για να κάνει την παραγωγή των τελευταίων τους δίσκων καθώς και η περιπετειώδης στα δικά μου μάτια διαδικασία για κάθε ηχογράφηση των δίσκων τους, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της μουσικής ιστορίας του συγκροτήματος. Διαβάστε περισσότερα για τους Electric Litany εδώ.

Η εκπομπή “Έντεκα Με Μία” μεταδίδεται καθημερινά στις 23:00 το βράδυ μέχρι τη 01:00.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%