Μουσική

Μπασίστας των Red Hot Chili Peppers: Η ροκ πέθανε

today25 Μαΐου, 2016

Background
share close

Σε συνέντευξη που έδωσε ο καλιφορνέζος μουσικός στο SiriusXM Pearl Jam Radio είπε ότι θα πρέπει να θρηνούμε για την κατάσταση που επικρατεί στη ροκ μουσική, επισημαίνοντας ότι «είναι νεκρή με πολλούς τρόπους».

Μιλώντας στον Μάικ ΜακΚρίντι, κιθαρίστα των Pearl Jam,  ο Φλι θυμήθηκε τις ημέρες δόξας που πέρασε το μουσικό συγκρότημα  κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄90, λέγοντας ότι θυμάται πόσο ενθουσιασμός επικρατούσε όταν ανέβαιναν στη σκηνή με τους Pearl Jam και με τους Smashing Pumpkins, μόνο και μόνο επειδή ήταν μία συναρπαστική στιγμή για τη ροκ μουσική.

“Πολλές φορές, ιδιαίτερα πρόσφατα, βλέπω ότι η ροκ μουσική ως είδος έχει πεθάνει με πολλούς τρόπους. Δεν έχει τίποτα να πάρει από εμάς και τους Pearl Jam, γιατί προφανώς πιστεύω ότι είμαστε παρόμοιες μπάντες που έχουν πραγματική ενέργεια”, είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Φλι, όπως μεταδίδει η εφημερίδα The Guardian, είπε ακόμα ότι όταν είχε εκδηλώσει την επιθυμία να κάνει ένα ροκ συγκρότημα τού είχαν πει πως είναι τρελός κι ότι ποτέ δεν θα είχε μία αξιοπρεπή δουλειά. Τότε εκείνος τους είπε: «Εμένα μου αρέσει, δεν με νοιάζει, αυτό θέλω να κάνω, αυτό είναι το πάν για μένα».

Όπως είπε ήταν πάντα ένα μοναχικό, νευρωτικό παιδί και η πανκ ροκ μουσική του έδωσε ένα «σπίτι».Αυτό που έζησε τότε εκείνος είναι σε αντίθεση, όπως σημείωσε, με αυτό που συμβαίνει τώρα.

«Σήμερα, αν αποφασίσει κάποιος ότι θέλει να κάνει ένα ροκ συγκρότημα, είναι θαυμάσιο.Θα προσλάβει έναν σύμβουλο για να του φτιάξει την εικόνα, έναν δικηγόρο κι έναν μάνατζερ κι όλοι μαζί θα δουν τι μπορεί να γίνει. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να βγάλει κανείς χρήματα».

Οι Red Hot Chili Peppers θα κυκλοφορήσουν το ενδέκατο άλμπουμ τους, με τίτλο The Getaway, τον Ιούνιο.

 

Πηγή: real.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%