Μουσική

Νέα κυκλοφορία | ΓΙΑΝ ΒΑΝ & Παύλος Παυλίδης “Κακό Ποίημα”

today13 Μαρτίου, 2019

Background
share close

“Κακό ποίημα” είναι η νέα ανεξάρτητη κυκλοφορία του ΓΙΑΝ ΒΑΝ, καρπός της συνεργασίας του με τον Παύλο Παυλίδη, τον Ευθύμη Φιλίππου και τονΧρήστο Λαϊνά.

Ένα μίνι άλμπουμ με έξι πρωτότυπες συνθέσεις, τρεις σε στίχους του Ευθύμη Φιλίππου και τρεις του ΓΙΑΝ ΒΑΝ.

Δείτε τα δύο πρώτα lyric video για την Κλωστή και το Να Να Να

Ο Παύλος Παυλίδης είναι ο ιδανικός ερμηνευτής αυτής της σύγχρονης, παράξενα ατμοσφαιρικής, στιγμές απόκοσμης, ηχητικής καρτποστάλ. Ερμηνεύει όλα τα τραγούδια εκτός από το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, όπου οι στίχοι του Ευθύμη Φιλίππου ακούγονται από τη φωνή του πεζογράφου και μεταφραστή Αχιλλέα Κυριακίδη.

Τα αναλογικά συνθεσάιζερ, το έντονα ρυθμικό στοιχείο, οι στίχοι του Φιλίππου και η φωνή του Παυλίδη συναντιούνται ιδανικά, φυσικά, σχεδόν μοιραία. Σαν μια παρέα που έσμιξε ένα βράδυ, πέρασε υπέροχα και άφησε πίσω της μια γλυκιά ανάμνηση.

Σε αυτό το EP που κυκλοφορεί τον Μάιο σε 12″ βινύλιο (το pre-order έχει ξεκινήσει στο bandcamp), συνυπάρχει ο προσωπικός με τον “πολιτικό” στίχο, η ποπ κουλτούρα, ένα κάποιο χιπχοπ, η χορευτική μουσική με το synth pop, το σκοτάδι με το φως -αν αυτό μπορεί να αποδοθεί ηχητικά.

Στο “Κακό ποίημα”, ο ΓΙΑΝ ΒΑΝ αποχαιρετά τον κόσμο και τον ήχο της λαϊκοδημοτικής παράδοσης με την οποία καταπιάστηκε στο παρελθόν αλλά  και με τους γαλλοβραζιλιάνικους πειραματισμούς του προηγούμενου ep “Essa Moça”, φτιάχνοντας ένα εντελώς νέο ηχητικό σύμπαν.

Στη διαμόρφωση του τελικού ήχου μεγάλη πήρξε η συμβολή του Κωστή Χριστοδούλου στα συνθεσάιζερ  και εννοείται του Χρήστου Λαϊνά, ο οποίος έπαιξε, τραγούδησε, ανέλαβε την παραγωγή και τις μίξεις.

ΓΙΑΝ ΒΑΝ & Παύλος Παυλίδης | “Κακό ποίημα”

Μουσική/στίχοι: Jan Van de Engel (ΓΙΑΝ ΒΑΝ)
Στίχοι: Ευθύμης Φιλίππου
Φωνή: Παύλος Παυλίδης
Synthesizers: Κωστής Χριστοδούλου
Παραγωγή ήχου: Χρήστος Λαϊνάς
Ανεξάρτητη κυκλοφορία

ΓΙΑΝ ΒΑΝ/Jan Van de Engel είναι η μπάντα/ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί ο drummer Γιάννης Αγγελόπουλος  για τις μουσικές που γράφει.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑΝ ΒΑΝ

2019 ΓΙΑΝ ΒΑΝ & Παύλος Παυλίδης “Κακό ποίημα” – 12” mini album
2018 Essa Moça (digital EP)
2017 Singles Remixes & Covers (digital album)
2015 ΓΙΑΝ ΒΑΝ – 12” LP & κασέτα
2014 Αίματα (θεατρικό) – 10″ EP
2013 Λαδόκολλα – 7″ Single
2010 Misspent – CD

ΓΙΑΝ ΒΑΝ : Facebook | You tube | Instagram |  Bandcamp 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Διασκέδαση

Ελένη Δήμου: «Τα Τραγούδια Λένε Πάντα Την Αλήθεια» @ Rythmos Art Theatre | Σάββατο 16 & 23 Μαρτίου

Η φωνή της ιδιαίτερη , η παρουσία της ξεχωριστή. Αγαπημένη ερμηνεύτρια η Ελένη Δήμου πολλών γενιών, δεν έχει πάψει να εντυπωσιάζει, από το φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης του 1980 μέχρι και σήμερα. Η μοναδικότητα της φωνής και η ικανότητα της να αποτυπώνει με ακρίβεια, όσα αποπνέουν οι στίχοι των τραγουδιών της, ενώνει το κοινό διαφορετικών ηλικιών . Ας την απολαύσουμε, λοιπόν και ας την αφήσουμε να μας ταξιδέψει με την υπέροχη […]

today13 Μαρτίου, 2019

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%