Μουσική

Ο Μπράιαν Φέρι (Bryan Ferry) έρχεται στη Θεσσαλονίκη για μία μοναδική συναυλία

today13 Μαρτίου, 2018

Background
share close

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους ο Μπράιαν Φέρι θα δώσει μία μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Δάσους.

Ο Μπράιαν Φέρι είναι ένας από τους εμβληματικότερους τραγουδοποιούς και συνθέτες της σύγχρονης μουσικής, με μια πρωτότυπη φωνητική ικανότητα που εκπέμπει μοναδική κομψότητα. Καθώς σπούδαζε στην σχολή Καλών Τεχνών, προς στο τέλος της δεκαετίας του ‘60, συνάντησε τον ιδρυτή της βρετανικής ποπάρτ  Ρίτσαρντ Χάμιλτον (Richard Hamilton), του οποίου η έμπνευση και επίδραση  επηρέασαν το καλλιτεχνική όραμα του Φέρι.

«Οι πρώτες μου συνθέσεις και ηχογραφήσεις με τους Roxy Music», εξηγεί, «ήταν μια άμεση προσπάθεια να συνδυάσω την αγάπη μου για την μουσική με τις δημιουργικές δυνατότητες και ιδέες που είχα από την Καλών Τεχνών”.

Οι Roxy Music κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους άλμπουμ το 1973 – με το τριπλά πλατινένιο «Avalon», που εδραίωσε την φήμη τους ως μουσικά πρωτοπόρους και παγκόσμιας φήμης συγκρότημα. Από τη δεκαετία του  ‘90 μέχρι και σήμερα, ο Φέρι συνεχίζει να δουλεύει με επανεκτελέσεις, που έχει μετατρέψει σε δικές του εκδοχές. Εξευγενίζει ατελείωτα τη δουλειά του, σε κάθε ηχογράφηση και σε κάθε παράσταση, περιγράφοντας συχνά το συναισθηματισμό του ρομαντισμού από την οπτική γωνία του μοναχικού και του αποκομμένου, περιγράφοντας την αγάπη και τη μοναξιά, τη χλιδή και την απομόνωση.

 Το 2002 κυκλοφόρησε το Frantic, ένα άλμπουμ που δημιουργήθηκε από μια μίξη αυθεντικού υλικού και ερμηνείες τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών,  μερικά από τα οποία γράφτηκαν από τον Dave Stewart των Γιουρύτμικς (Eurythmics) και ένα τραγούδι («I Thought»), του οποίου τη σύνθεση ανέλαβε πρώην συνεργάτης του από τους Roxy Music, ο Eno. Το Σεπτέμβριο του 2006, επέστρεψε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το «Dylanesque» – αποτελεί έναν καλλιτεχνικό φόρο τιμής στον αμερικάνο τραγουδιστή και συνθέτη που πάντοτε αγαπούσε και σεβόταν.

Το 2016 υπήρξε ένας γεμάτος χρόνος για τον Φέρι, με μια παγκόσμια περιοδεία και την κυκλοφορία του πρώτου του live σόλο άλμπουμ. Ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια του AvonmoreTour το 2015, Bryan Ferry Live 2015, το οποίο περιέχει ολόκληρο το σετ που παίχτηκε σε όλες τις ημερομηνίες της περιοδείας, σε όλο τον πλανήτη. To άλμπουμ περιέχει κομμάτια από το πολυσυζητημένο τελευταίο του άλμπουμ Avonmore και τις κλασικές επιτυχίες του Μπράιαν Φέριμε τους Roxy Music.

*Προπώληση εισιτηρίων: Η προπώληση ξεκινά την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 | Τα εισιτήρια Γενικής Εισόδου κοστίζουν 45€ | Σημεία Προπώλησης: Θεσσαλονίκη: Musicland, Μητροπόλεως 102, τηλ 2310264880, Ταμεία Κ.Θ.Β.Ε. Αθήνα: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366. Σε όλη την Ελλάδα: Δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ/ Καταστήματα Cosmote. Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.tickethouse.gr & www.ticketmaster.gr.

 

Πηγή: nooz.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%