Μουσική

To «HD βινύλιο» βρίσκεται προ των πυλών

today12 Απριλίου, 2018

Background
share close

Ετοιμαστείτε για νέες επανεκδόσεις αγαπημένων δίσκων από το καλοκαίρι του 2019.

Το βινύλιο μπορεί να έχει μια πλούσια ιστορία και να βιώνει μια νέα άνθιση, αλλά συχνά υπάρχει η εντύπωση πως η τεχνολογία γύρω από αυτό το αναλογικό φορμάτ μουσικής έχει παραμείνει στατική. Μια start up εταιρεία από την Αυστρία έχει βάλει στόχο να ταράξει τα νερά, με το high definition φορμάτ του.

Έχοντας καταθέσει πατέντες από το 2016, η Rebeat Innovation υπόσχεται υψηλότερη ποιότητα και ένταση ήχου, καθώς και μεγαλύτερο χρόνο εγγραφής ανά δίσκο. Η ιστοσελίδα της εταιρείας εξηγεί αναλυτικά για διαδικασία τρισδιάστατης μετατροπής του ήχου που προσφέρει υψηλή ακρίβεια κατά την εγγραφή σε κεραμικές πλάκες, με αποτέλεσμα ελάχιστη απώλεια πληροφοριών ήχου και ποιότητας.

Η Rebeat Innovation ισχυρίζεται πως με τις τεχνικές της μπορεί να γράψει ήχο σε 100kHz στην εξωτερική πλευρά του δίσκου, σε αντίθεση με το μάξιμουμ των 15kHz στους «παραδοσιακούς» δίσκους. Το πιο σημαντικό είναι πως δεν θα χρειάζεται νέος εξοπλισμός για τα HD βινύλια, καθώς θα μπορούν να παίξουν στα υπάρχοντα πικάπ χωρίς πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Günter Loibl, τα πρώτα HD βινύλια θα βγουν στην αγορά το επόμενο έτος. Έχοντας παραγγείλει το ειδικό σύστημα λέιζερ, το οποίο θα παραδοθεί τον Ιούλιο, ο Liobl σκοπεύει να παρουσιάσει έτοιμα δείγματα για το συνέδριο Making Vinyl τον Οκτώβριο. Μετά θα εκτιμά πως θα χρειαστούν οχτώ μήνες ρυθμίσεων, ώστε τα πρώτα HD βινύλια να κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι του 2019.

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%