Μουσική

Οι Μουσικοί της Καμεράτας συναντούν τους Deep Purple στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

today5 Νοεμβρίου, 2018

Background
share close

Ένας εκρηκτικός συνδυασμός

συμφωνικής και ροκ

Jon Lord | Sarabande

Deep Purple Κοντσέρτο για ροκ μπάντα και ορχήστρα

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και ώρα έναρξης 20:30

 

 

Αιμιλιανός Σταματάκης │τραγούδι

Ειρήνη Κετικίδη /ηλεκτρική κιθάρα

Γιώργος Πέτρου │hammond organ, πιάνο

Πάνος Πολίτηςσυνθεσάιζερ, hammond organ

Κώστας Βήχος │ηλεκτρικό μπάσο

Γιάννης Σταυρόπουλος │ντραμς

Μουσική διευθυνση | Γιωργος Πέτρου

Συμπαραγωγή │ Pure Art – ΜΜΑ

Ένας εκρηκτικός συνδυασμός ροκ και συμφωνικής μουσικής σε μια συναυλία-αφιέρωμα στους θρυλικούς Deep Purple, με πολλές εκπλήξεις! Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και ο Γιώργος Πέτρου παρουσιάζουν στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ένα τολμηρό πρόγραμμα με δύο αριστουργηματικά συμφωνικά έργα του οργανίστα της διάσημης ροκ μπάντας, Jon Lord.

Ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου, που μετράει στο ενεργητικό του ένα βραβείο Echo Klassik και μία υποψηφιότητα για Grammy, κινείται με άνεση ανάμεσα στα διάφορα μουσικά είδη. Στη συναυλία αυτή, πέρα από τον ρόλο του ως διευθυντή ορχήστρας, θα αναλάβει και τον ρόλο του σολίστ σε Hammond organ και πιάνο. Μαζί του μια ομάδα εξαίρετων μουσικών που έχουν διακριθεί στο είδος τους. Με τη φωνητική δεξιοτεχνία του Ian Gillan θα αναμετρηθεί ο Αιμιλιανός Σταματάκης, ένας νέος τραγουδιστής με μεγάλη πείρα στο μιούζικαλ και τη ροκ μουσική, που πρόσφατα εντυπωσίασε το κοινό στον ρόλο του Ιησού στο περίφημο μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar»· στην ηλεκτρική κιθάρα η Ειρήνη Κετικίδη, μια νέα δεξιοτέχνης με εξαιρετικές σπουδές στο Λονδίνο, προσωπικούς δίσκους και συμμετοχές σε σημαντικά προγράμματα, η τέχνη της οποίας πολύ γρήγορα ξεπέρασε τα όρια της χώρας μας· ο Κώστας Βήχος με τη χαρακτηριστική του ευελιξία στο ηλεκτρικό μπάσο· και στα ντραμς ο Γιάννης Σταυρόπουλος με λαμπρές σπουδές στο Berkeley και πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής αποτελoύν σήμερα έναν από τους πιο δραστήριους φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Η πολυσχιδής και πλούσια δραστηριότητά τους και η φήμη τους εντός και εκτός Ελλάδας τους τοποθετούν όχι μόνο ανάμεσα στους σημαντικότερους πυλώνες της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας, αλλά τους κάνουν να ξεχωρίζουν ως ίσως οι πλέον διακεκριμένοι πρεσβευτές της μουσικής παραγωγής της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η Ορχήστρα, γνωστή εκτός Ελλάδας με τη διεθνή της ονομασία Armonia Atenea –που υποδηλώνει και την αθηναϊκή της προέλευση–, έχει αναπτύξει αξιοθαύμαστη δραστηριότητα, στην οποία ο διεθνής Τύπος αναφέρεται συχνά ως «το ελληνικό θαύμα» (Neue Zürchner Zeitung) ή ως «το αντίδοτο εναντίον της Κρίσης» (Die WeltDaily Telegraph).

Στις 24/9/1969 η θρυλική ροκ μπάντα Deep Purple

… συνέπραξε στο Royal Albert Hall με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου υπό τον σπουδαίο βρετανό συνθέτη και μαέστρο Malcolm Arnold. Η ιστορική αυτή σύμπραξη έμελλε να αποτελέσει την πρώτη συνάντηση της ροκ με την κλασική μουσική, όχι μόνο σε επίπεδο ηχητικού συγκερασμού αλλά σε επίπεδο πρωτογενούς δημιουργίας. Το συναρπαστικό «Κοντσέρτο για ροκ μπάντα και ορχήστρα» σε μουσική του Jon Lord, οργανίστα των Purple, και στίχους του Ian Gillan, τραγουδιστή του συγκροτήματος, σόκαρε τόσο τους οπαδούς του δημοφιλούς συγκροτήματος, όσο και τους «πουριτανούς» λάτρεις της κλασικής μουσικής, αλλά αγαπήθηκε ως η επιτομή της τέχνης της μεγάλης ροκ μπάντας.

Το έργο αντιστάθηκε στη φθορά του χρόνου και σήμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και σοβαρότερα βήματα crossover στην ιστορία της μουσικής, μια αντιπροσωπευτική παρακαταθήκη των δημιουργικών πειραματισμών των 70s. Το «Κοντσέρτο» του Jon Lord έκανε λαμπρή καριέρα ανά τον κόσμο με ερμηνείες από μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες και βιρτουόζους σολίστ της ροκ μουσικής.

Η εμβληματική «Sarabande» του Jon Lord,…

… που θα ακουστεί στο πρώτο μέρος της συναυλίας των Μουσικών της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο, ακολούθησε το «Κοντσέρτο» κλείνοντας το μάτι στη φόρμα τη μπαρόκ σουίτας όπως αυτή διαμορφώθηκε από τον Johann Sebastian Bach, μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη των πειραματισμών της δεκαετίας του 1970. Ηχογραφήθηκε στην Γερμανία το 1975 με τη συμμετοχή του κιθαρίστα Andy Summers, μετέπειτα κιθαρίστα των Police, και της ορχήστρας Philharmonia Ungarica. Κυκλοφόρησε σε δίσκο το 1976. Παρουσιάστηκε ζωντανά πολλά χρόνια αργότερα, το 2010. Για την πρώτη αυτή ζωντανή παρουσίαση, ο Jon Lord επεξεργάστηκε εκ νέου τις ενορχηστρώσεις του 1975 δίνοντας στο έργο έντονο συμφωνικό χαρακτήρα και ακροβατώντας ανάμεσα στον Μπαχ, τη ροκ της δεκαετίας του  ’70, την τζαζ και την έθνικ.

Tιμές εισιτηρίων

9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)  12 €  18 €  25 €  28 €  30 €  35 € (διακεκριμένη ζώνη)

 

Εισιτήρια 

210 7282333, megaron.gr 

και σε όλα τα καταστήματα

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://plus.google.com/+MegaronGr

https://www.pinterest.com/megaronathens/

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%