Μουσική

Pixies – “Catfish Kate” | Νέο τραγούδι & βίντεο

today11 Αυγούστου, 2019

Background
share close

Οι Pixies παρουσιάζουν το single, Catfish Kate”, από το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους, Beneath The Eyrie”, μέσα από ένα ιδιαίτερο animated βίντεο που απεικονίζει τη φαντασία των στίχων του Black Francis.

To βίντεο δημιουργήθηκε από τους Krank!, την ομάδα που ήταν υπεύθυνη και για το βίντεο του “Tenement Song” που είχε κυκλοφορήσει το 2016. Οι Krank! έφτιαξαν το βίντεο χρησιμοποιώντας χειροποίητες και ψηφιακές τεχνικές animation (old school light box, painted animation, rotoscoping & digital compositing.)

To “Catfish Kate” είναι δεύτερο single που κυκλοφορούν μέσα από το νέο τους άλμπουμ, μετά το ‘ Graveyard Hill”. Το νέο τους άλμπουμ “Beneath The Eyrie” φέρει την υπογραφή του Tομ (Ghost, Royal Blood, Pixies’ Head Carrier), ενώ γράφτηκε μέσα στο 2018 και ηχογραφήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στα Dreamland Recordings κοντά στο Γούντστοκ, NY.

Οι Pixies αποφάσισαν να καταγράψουν ό,τι συνέβαινε στο στούντιο κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων και το υλικό κυκλοφορεί σε ένα podcast 12 επεισοδίων με τίτλο “It’s a Pixies Podcast.” Το podcast ακολουθεί την εξέλιξη των τραγουδιών, από την πρώιμη μορφή τους μέχρι την τελική, μέσα στο control room, το στούντιο και σε ένα σπέσιαλ “video booth” όπου τα μέλη του συγκροτήματος μοιράζονται τις σκέψεις τους και τις παρατηρήσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Η παραγωγή του podcast έγινε από τους ίδιους τους Pixies και αφηγητής είναι  συγγραφέας Tony Fletcher (New York Times).

Μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμα τα οκτώ πρώτα επεισόδια στις ψηφιακές πλατφόρμες, Apple, Spotify, Acast,  Google, κ.ά.

Δείτε τα εδώ

Οι Pixies θα ξεκινήσουν μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία με πρώτο σταθμό το Daydream Festival, στην Καλιφόρνια στις 31 Αυγούστου. Θα είναι η πρώτη φορά που θα μοιραστούν ξανά τη σκηνή μετά από τριάντα χρόνια με τους Κιουρ.

To “Beneath The Eyrie” κυκλοφορεί στις 13 Σεπτεμβρίου.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%