Μουσική

Το πρώτο ελληνικό album φτιαγμένο με τεχνητή νοημοσύνη | Dance with Invisible Partners – #artificial

today3 Δεκεμβρίου, 2021

Background
share close

Το #artificial είναι το δεύτερο studio album των Dance with Invisible Partners, που ακολουθεί το πετυχημένο “Honey”, μία σειρά έργων για θέατρο και κινηματογράφο και ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λίβανο, Σερβία και Μάλτα.

Kυκλοφορεί σε (χρυσό και ασημί) μεταλλικό USB robot 50 αριθμημένων αντιτύπων, ψηφιακά και ως NFT (Νon-Fungible Tokens). Το NFT είναι μια πρόσφατη μορφή διάδοσης αντικειμένων Τέχνης. Ένα άυλο, ψηφιακό πιστοποιητικό πνευματικής ιδιοκτησίας που αποθηκεύεται μέσα στο blockchain, περιέχει πληροφορίες που το κάνουν μοναδικό και αποκτά αυτόματα συλλεκτική αξία.  

Για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, γίνεται ευρεία χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην συν-δημιουργία του υλικού. Το album είναι το αποτέλεσμα μιας pop σύμπραξης ανθρώπου/μηχανής και δεν δίνει καμία απάντηση στην ερώτηση: τι είναι φυσικό και τι τεχνητό.

Μεγάλο μέρος των στίχων και της μουσικής γράφτηκε με τη χρήση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης, σε έναν διάλογο μεταξύ του ήχου του παρελθόντος, και του (μετά-ανθρώπινου) μέλλοντος.  
Πρώτο δείγμα από το album το Love is a virus με την υπνωτιστική του ατμόσφαιρα. 

Έκπληξη αποτελεί η ερμηνευτική συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη στο τραγούδι “Poulia”.   

Ο δίσκος #artificial στην ουσία του είναι έργο επικοινωνίας. Η επικοινωνία μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, του αναλογικού και του ψηφιακού, από άνθρωπο σε άνθρωπο και από άνθρωπο σε μηχανή.

Το συγκρότημα Dance With Invisible Partners – που πήρε το όνομα του από τον νυχτερινό Αμοργιανό ουρανό – είναι το προσωπικό δημιούργημα του μουσικού και επιστήμονα Κωστή Γαρδίκη, ο οποίος χαρακτηρίζει την μουσική του ως μεταφυσική pop.

Links
Facebook : https://www.facebook.com/dwipmusic/
Spotify : https://open.spotify.com/artist/38gbnDs4X9ma7mLvSj7iTU
YouTube : https://www.youtube.com/channel/UCIhADOleZiRuzBUF4RDGXHw
Instagram : https://www.instagram.com/ddancewithinvisiblepartners/
Bandcamp: https://dwip.bandcamp.com/album/artificial

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

NG Συνεντεύξεις

Μαρία Καρλάκη «Όταν ακούω το τραγούδι “Πάρε με στην αγκαλιά σου” θέλω να βουρκώσω» | Συνέντευξη

Η Μαρία Καρλάκη μας μιλάει για το ανέκδοτο τραγούδι "Πάρε με στην αγκαλιά σου" του Αντώνη Βαρδή σε στίχους της Όλγας Βλαχοπούλου. Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή "Οι Άγγελοι των FM", την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021. Παλαιότερα είχαν γνωριστεί με τον Αντώνη Βαρδή αλλά δεν έτυχε να συνεργαστούν. «Τον Αντώνη Βαρδή τον είχα γνωρίσει αρκετά παλιά και είχαμε πει τότε να κάναμε μια συνεργασία […]

today3 Δεκεμβρίου, 2021

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%