Μουσική

Sο, What do you want to know? Ρωτήστε ό,τι θέλετε τον Νικ Κέιβ (Nick Cave)

today11 Μαρτίου, 2018

Background
share close

 «Το κοινό μπορεί να με ρωτήσει ό,τι θέλει κι εγώ θα βάλω τον καλύτερό μου εαυτό για ν’ απαντήσω».

Μια  όχι και τόσο συνηθισμένη περιοδεία τεσσάρων ξεχωριστών εμφανίσεων, ανακοίνωσε ο  Νικ Κέιβ. O αυστραλός καλλιτέχνης, διψασμένος για επικοινωνία, θα συμπεριλάβει στις συναυλίες του μια ενότητα ερωτήσεων – απαντήσεων, στην οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον ρωτήσει ο,τιδήποτε θα ήθελε να μάθει για εκείνον. Οι επί σκηνής συνομιλίες έχουν τον τίτλο “Sο, What do you want to know?” (Λοιπόν, τι θες να μάθεις;) και θα πραγματοποιηθούν στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, τον προσεχή Απρίλιο & Μάιο 2018. 

Nick Cave

 

Η ιδέα ήρθε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας του “Nick Cave & The Bad Seeds 2017”, αλλά και από τη διαρκώς εξελισσόμενη σχέση του καλλιτέχνη με το κοινό του. Οι εν λόγω συναυλίες, πήραν τη μορφή τεράστιων δημόσιων συγκεντρώσεων, και αυτήν ακριβώς τη σχέση που αναπτύχθηκε εκεί έχει στόχο να τη διερευνήσει σε βάθος μέσω των τεσσάρων συνομιλιών. 

«Πάντα αγαπούσα τη διαδικασία των ερωτήσεων-απαντήσεων. Όχι τις επίσημες συνεντεύξεις που γίνονται επί σκηνής, αλλά τις ερωτήσεις του ακροατηρίου που έπονται», εξηγεί ο Νικ Κέιβ. «Μια περίεργη σύνδεση συνέβη στις πρόσφατες  εμφανίσεις μου, κατά τη διάρκεια των οποίων όλοι έδειξαν μια προθυμία να ανοιχτούν, πράγμα που με έκανε να πιστέψω πως μια άμεση συζήτηση με το ακροατήριο θα ήταν πολύτιμη. Το κοινό μπορεί να με ρωτήσει ό,τι θέλει, κι εγώ θα βάλω τον καλύτερο μου εαυτό για να απαντήσω».

Η τελευταία φορά που ο  Νικ Κέιβ μίλησε σε δημόσιο φόρουμ ήταν το 2017, όταν έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη τύπου προκειμένου να υπερασπιστεί την απόφασή του να εμφανιστεί στο Ισραήλ. Τα σχόλιά του είχαν επικρίνει αυστηρά, τότε, ο Ρότζερ Γουότερς και ο Μπράιαν Ίνο.

Φωτογραφία: Christie Goodwin
Φωτογραφία: Christie Goodwin

To πρόγραμμα του αντισυμβατικού “Sο, What do you want to know?”:

30/4/18 – Νορθάμπτον, Μασαχουσέτη στο Academy of Music Theatre
1/5/18 – Βοστώνη στο Boch Center Shubert Theatre
3/5/18 – Νέα Υόρκη στο Peter Norton Symphony Space
5/5/18 – Μπρούκλιν στο The Murmrr Theatre

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Όπως είναι γνωστό, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξανά τον αυστραλό δημιουργό και τους περίφημους Seeds στις 23 Ιουνίου, στη σκηνή του EJEKT Festival, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%