Μουσική

Στηβ Τεσσέρ – “Μη με ξυπνάς” | Νέος δίσκος

today13 Δεκεμβρίου, 2018

Background
share close

Ποιος είναι ο Steve Tesser  ( Στήβ Τεσσέρ)

Γεννήθηκε  και μεγάλωσε στο Μπάρι της Ιταλίας, σπούδασε αρχιτεκτονική, αλλά τον κέρδισε τελικά η μουσική.  Στην Ιταλία άρχισε να εμφανίζεται με το συγκρότημά  του σε συναυλίες νωρίς, από την ηλικία των 18 ετών, παίζοντας  ροκ, μπλουζ  &  heavy  metal τραγούδια.

Η πρώτη δισκογραφική του εμφάνιση γίνεται το 2011 με τίτλο ‘NEW ERA’’. Συνεργάζεται με τον Cucciolo σε αυτήν τη δισκογραφική δουλειά, η οποία εκτός από την Ελλάδα κυκλοφόρησε και στην Ιαπωνία, στην Ιταλία και στην Γερμανία πουλώντας συνολικά περίπου 22.000 αντίτυπα. Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά το 2010 για να ολοκληρώσει τις εγγραφές στο επερχόμενο CD του και τελικά εγκαθίσταται οριστικά από το 2011.  Το 2012 ξεκινά η συνεργασία του με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ως μέλος της μπάντας του έως και σήμερα.

Έχει συνεργαστεί τόσο συναυλιακά  όσο και  δισκογραφικά με αξιόλογους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, κάποιοι εκ των οποίων είναι oι:  Διονύσης ΣαββόπουλοςΓιώργος Νταλάρας,  Γιάννης ΚότσιραςΒασίλης ΠαπακωνσταντίνουΓιάννης ΖουγανέληςΣάκης Μπουλάς,  Salvatore Adamo,  Tonino CarotoneCristopheBernard LavilliersNomadi,  Josep Tero, τόσο συναυλιακά  όσο και  δισκογραφικά.

Δύο κορυφαίες εμφανίσεις είναι στις συναυλίες στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας (με 60.000 θεατές έκαστη):  η πρώτη με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα  στη συναυλία «Οι άγγελοι ζουν ακόμα στην Μεσόγειο» με κορυφαίους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και η δεύτερη με τον Διονύση Σαββόπουλο στο  «Όλοι μαζί μπορούμε».

 

 

“ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΣ”

Το νέο άλμπουμ του Στηβ Τεσσέρ περιλαμβάνει δεκατρείς διαφορετικές μουσικές απόψεις, με σύγχρονα κι αισθαντικά ακούσματα,  δεκατρία μοναδικά τραγούδια επηρεασμένα από την ελληνική  μουσική κουλτούρα και προσθέτοντας το δικό του μουσικό ηχόχρωμα ο  Στηβ Τεσσέρ κυκλοφορεί από την εταιρεία “Ζεύξις”  τη δεύτερη προσωπική δισκογραφική του δουλειά με τίτλο : “Μη με ξυπνάς”. 

Το άλμπουμ περιλαμβάνει ένα σημαντικό τραγούδι,  το “Δίχως πρόσωπο γυρνούσα” που έγραψε προσωπικά για τον Στηβ Τεσσέρ ο αείμνηστος Μάνος Ελευθερίου καθώς και σπουδαία ντουέτα με σημαντικούς καλλιτέχνες: τον  Λαυρέντη Μαχαιρίτσα  στο  “Σκόρπια Φτερά”,  τον  Γιάννη Κότσιρα στο “Μέδουσα”  και  τον Διονύση Σαββόπουλο  σε μια μοναδική συμμετοχή  στην προσωπική μουσική άποψη του Στηβ Τεσσέρ στην “Θαλασσογραφία”. 

Ο μουσικός ορίζοντας του Στηβ Τεσσέρ διαθέτει πολλά από αγαπημένα ακούσματα που έχουν τη δύναμη να συναρπάζουν και να συγκινούν.

Η tracklist του δίσκου:

1) Can you hear me –  μουσική – στίχοι  Steve Tesser

2) All of my dreams – μουσική – στίχοι   Steve Tesser

3) Δίχως πρόσωπο γυρνούσα –  στίχοι Μάνος Ελευθερίου / μουσική  Steve Tesser

4) Μη με ξυπνάς – μουσική – στίχοι  Steve Tesser

5) Θαλασσογραφία – μουσική – στίχοι  Διονύσης Σαββόπουλος – διασκευή Steve Tesser

6) Μέδουσα – στίχοι Γιάννης Μαύρος / μουσική Steve Tesser

7) My Life – μουσική  Steve Tesser

8) Guardian Angel – μουσική – στίχοι  Steve Tesser

9) Μαύρο χιόνι – στίχοι Ελένη Πανταζή / μουσική Steve Tesser

10) Σκόρπια Φτερά – στίχοι – Γιάννης Μαύρος / Steve Tesser – μουσική Steve Tesser

11) Two souls – μουσική – στίχοι  Steve Tesser

12) Blues of Joy – μουσική  Steve Tesser

13) Ξένοι στην ίδια πόλη – στίχοι Γιάννης Μαύρος / μουσική Steve Tesser

Στην ηχογράφηση του CD   “ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΣ”  συμμετείχαν οι μουσικοί:  Άκης Αμπράζης  (μπάσο), Άκης Γαβαλάς (τύμπανα- κρουστά), Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο στα τραγούδια “Θαλλασογραφία” και “Blues of Joy”).

Την ηχητική παραγωγή πραγματοποίησε ο Άκης Αμπράζης με την πολύτιμη συμβολή του σερ Γιώργου Καραγιαννίδη.

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%