Μουσική

Tο θρυλικό “Malice In Wonderland” των Paice, Ashton & Lord παρουσιάζουν οι Dominus Rock Band

today13 Νοεμβρίου, 2018

Background
share close

Το 11μελές σχήμα εμφανιζεται στις 9/12 και 16/12,

στον πολυχώρο “Άννα & Μαρία Καλουτά

 

 

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια απραξίας, η Dominus Orchestra μετονομάζεται σε DOMINUS ROCK BAND, μία αυθεντική rock’n’roll και όχι μόνο μπάντα και παρουσιάζει το μοναδικό και σπάνιο “Malice In Wonderland” των Paice, Ashton, Lord. Ένα άλμπουμ έκπληξη από ένα σχήμα έκπληξη με σύντομο όμως καλλιτεχνικό βίο…

Μετά τη διάλυση των Deep Purple το καλοκαίρι του 1976, οι Jon Lord (Keyboards) και Ian Paice (Drums) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ροκ συγκρότημα με R&B, Funk rock, Hard rock, Progressive rock επιρροές. Μετά από διάφορες ακροάσεις, προσέλαβαν τους Μπέρνι Μάρντσεν (Babe Ruth, Whitesnake) στην κιθάρα και Πολ Μαρτίνεζ (session μουσικός στους Ρ. Πλαντ, Κ. Στέβενς, Τζ. Χάρισον, Π. Γκέιμπριελ, Π. Κόλλινς, Στρέτς) στο μπάσο, ενώ ο Τόνυ Άστον (από τους Ashton Gardner&Dyke), στενός φίλος του Τζον Λορντ, ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο του τραγουδιστή και πιανίστα ταυτόχρονα. Παρεμπιπτόντως, το 1971 ο Τόνυ Άστον συμμετείχε στο άλμπουμ “Gemini Suite” του Τζον Λορντ, ενώ το 1974 ο Λορντείχε συμμετάσχει στο σόλο άλμπουμ του Άστον με τίτλο “The First of the Big Bands”.

Μέσα στο 1976 οι Πάις, Άστον και Λορντ ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις για το πρώτο τους άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1977 με τον τίτλο “Malice in Wonderland“, προφανώς επηρεασμένο και παραφρασμένο από το παραμύθι “Alice in Wonderland (Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, γραμμένο το 1865 από τον Λιούις Κάρολ (Lewis Carroll) καθώς και το sequel “Through the Looking-Glass το 1871)”. Το “Malice in Wonderland” έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία του συγκροτήματος περιορίστηκε σε πέντε συναυλίες στη Μεγάλη Βρετανία, κατά τις οποίες οι Πάις, Άστον και Λορντ διευρύνθηκαν σε 11μελή μπάντα με γυναικεία δεύτερα φωνητικά και κουαρτέτο χάλκινων πνευστών.

Οι σκέψεις για ένα δεύτερο δίσκο εγκαταλείφθηκαν καθώς η ψυχολογική πίεση που ασκούνταν στον Τόνυ Άστον, οδήγησε τους Λόρντ και Πάις να αναζητήσουν άλλον τραγουδιστή στο πρόσωπο τουΝτέιβιντ Κόβερντεϊλ (ex. Deep Purple), αλλά τελικά κατέληξε να δημιουργήσει το δικό του συγκρότημα τους Whitesnake, στους οποίους λίγο αργότερα εντάχθηκαν οι Λόρντ και Πάις.

Τελικά οι Paice Ashton Lord διαλύθηκαν τον Ιανουάριο του 1978.

 

 

Η Dominus Orchestra δημιουργήθηκε από τον Πάνο Πολίτη το 2014, ένα 25μελές σύνολο από ροκ μπάντα και ορχήστρα εγχόρδων. Μέσα από τρεις έξοχες μουσικές παραστάσεις αφιέρωμα, παρουσίασε και προήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα κομμάτια από την solo καριέρα του Jon Lord από το 1974 μέχρι και το 2006, όπως από το “Sarabande”, “Before I Forget”, “Pictured Within”, “Beyond The Notes”.

Πάνος Πολίτης

Αυτή τη φορά η “Dominus Orchestra” ανασυντάσσει τις δυνάμεις της, μετονομάζεται σε “Dominus Rock Band” και μεταμορφώνεται σε μία αμιγώς πενταμελή αυθεντική ροκ μπάντα, πλαισιωμένη από έξτρα μουσικούς όπως δεύτερα γυναικεία φωνητικά και τέσσερα χάλκινα πνευστά.

Έτσι, το 11μελές σχήμα θα εμφανιστεί στις 9/12 και 16/12, στον πολυχώρο “Άννα & Μαρία Καλουτά

https://www.opanda.gr/index.php/theatra/item/polyxoros-a-m-kalouta” .

Προπώληση: Viva  15 ευρώ

Είσοδος:  20 ευρώ.

Ώρα έναρξης: 21:00

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00

“DOMINUS ROCK BAND”

• Πάνος Πολίτης – Hammond organ, πιανο, Keyboards
• Νίκος Εφεντάκης – ηλεκτρική κιθάρα
• Γιάννης Γρηγορίου – ηλεκτρικό μπάσο
• Δημήτρης Αντωνιάδης – ντραμς
• Βασίλης Αξιώτης – φωνητικά
• Δέσποινα Zacharitsev – Backing Vocals
• Christine Ullorja – Backing Vocals

“THE BRASS”
• Renato Κούσης – τρομπόνι
• Κώστας Κεφαλάς – τρομπέτα, Flugelhorn
• Γιώργος Κωνσταντάκης – τενόρο σαξόφωνο
• Σπύρος Νίκας – άλτο σαξόφωνο

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%