Διάφορα

17/1/2019 | Category: Διάφορα

Woodstock: Η επιστροφή

Το  Γούντστοκ επιστρέφει εκεί απ’όπου ξεκίνησαν όλα  πενήντα χρόνια πριν.

Από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου 2019, το Bethel Woods, το Live Nation και το INVNT θα παρουσιάσουν το «Φεστιβάλ Μουσικής και Πολιτισμού Bethel Woods: Γιορτάζοντας τη χρυσή επέτειο στην ιστορική περιοχή του Φεστιβάλ Woodstock του 1969».

Το Φεστιβάλ περιγράφεται ως μια «μουσική, πολιτιστική και κοινοτική εκδήλωση για όλες τις γενιές» και θα περιλαμβάνει συναυλίες και παρουσιάσεις τύπου TED «από κορυφαίους φουτουριστές και ειδικούς της ρετρό τέχνης». Εκτός από τους υπάρχοντες χώρους στο Bethel Woods, θα χρησιμοποιηθούν και χώροι που θα κατασκευαστούν ειδικά για το Φεστιβάλ.

Το πρώτο Γούντστοκ πραγματοποιήθηκε σε μία γαλακτοπαραγωγική φάρμα στα βουνά Catskill βόρεια της Νέας Υόρκης από τις 15 ώς τις 18 Αυγούστου 1969, και συμμετείχαν σ’ αυτό περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι, ενώ τραγούδησαν οι: Τζόαν Μπαέζ  (Joan Baez), Σαντάνα (Santana), Τζάνις Τζόπλιν (Janis Joplin), Γκρέιτφουλ  Ντεντ ( Grateful Dead), Χου (Who), Δε Μπαντ (The Band), Κρόσμπυ, Στιλς, Νας & Γιάνγκ (Crosby, Stills, Nash & Young) και Τζίμι Χέντριξ (Jimi Hendrix).

Το Rolling Stone το κατέγραψε ως μία από τις  πενήντα στιγμές που άλλαξαν την ιστορία του rock & roll. Το γεγονός καταγράφτηκε στο βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ Γούντστοκ (Woodstock, 1970), στο συνοδευτικό soundtrack και στο τραγούδι”‘Γούντστοκ” της Τζόνι Μίτσελ, το οποίο αναφέρεται στο γεγονός και έγινε μεγάλη επιτυχία για τους Crosby, Stills, Nash & Young και Matthews Southern Comfort.

 

Πηγή: naftemporiki.gr