NG News

Ο Άγγελος Πάτερος δίνει ρεσιτάλ στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας | Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

today31 Ιανουαρίου, 2018

Background
share close

Ο πιανίστας Άγγελος Πάτερος δίνει ρεσιτάλ στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στα πλαίσια της σειράς συναυλιών “Οι νέοι για τους νέους” το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Διανύοντας τον 306 κύκλο της, η σειρά συναυλινών “Οι νέοι για τους νέους”, αποτελεί βήμα έκφρασης και θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασσικής μουσικής.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Μέρος Α΄
1) J.S Bach/ Ε.Petri – «Schafe können sicher weiden», BWV 208
2) J.S Bach – Praeambulum από την 5η partita
3) C. Debussy – Prelude και Clair de Lune από την «Suite Bergamasque»
4) C. Debussy – «La plus que Lente»
5) F. Chopin – 2η Ballade
Μέρος Β΄
6) F.Liszt – «Un Sospiro»
7) F.Chopin – Etude, op.25 no 10
8) F.Chopin – Mazurka, op.63 no 3, op.67 no 4
9) F.Chopin – Nocturne, op. Op. 32 No. 1
10) F.Chopin – Polonaise, op.53 «Héroique»

info:

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

Ώρα Έναρξης: 19:00

Είσοδος Ελεύθερη

Αίθουσα Συναυλιών ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ
Ιπποκράτους 41, Αθήνα
τηλ: 210 3634000

fb event: https://www.facebook.com/events/157736398186434/?active_tab=about

Λίγα λόγια για τον Άγγελο Πάτερο

Ο Άγγελος Πάτερος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 2006 με έπαινο και βραβείο μουσικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών το 2011 και συνέχισε εκεί μεταπτυχιακές σπουδές κλασσικής φιλολογίας, με ειδίκευση στην αρχαία ελληνική φιλολογία.
Το 2009 έλαβε δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί από το ωδείο Φίλιππος Νάκας, με καθηγήτρια την Αλίκη Πιαστοπούλου. Ολοκλήρωσε σπουδές μουσικών θεωρητικών (πτυχίο αρμονίας με άριστα) με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Καράμπελα-Σγούρδα και συνέχισε μαθήματα θεωρίας της μουσικής με τον Δημήτριο Μηνακάκη και τον Ηλία Νικολαΐδη.
Το 2013 συμμετέσχε ως τσεμπαλίστας στην συναυλία που ακολούθησε το σεμινάριο παλαιάς (μπαρόκ) μουσικής στο ωδείο Φίλιππος Νάκας, όπου μελέτησε basso continuo με τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο.
Έχει συμμετάσχει ενεργά σε masterclass του πιανίστα και παιδαγωγού Dimitri Bashkirov στο ωδείο Αthenaeum και σε ποικίλα σεμινάρια στην θερινή μουσική ακαδημία Musicalta στην Αλσατία (2004) καθώς και σε σεμινάρια jazz αυτοσχεδιασμού με τον Αλέξανδρο Ορφανό.
Παρακολούθησε master class πιανιστικής ερμηνείας για δύο χρόνια με τον Δρ. Σωτήριο Δημητριάδη, ο οποίος το 2014 τον παρουσίασε στο κοινό σε προσωπική του συναυλία στην Αθήνα με επιτυχία, ως νέο πιανίστα. Ο Δρ. Σωτήριος Δημητριάδης προλόγισε επίσης το ρεσιτάλ του στο χώρο “An Art Artistry”, το 2014. Παρουσιάζει τακτικά ρεσιτάλ πιάνου με έργα από την εποχή του μπαρόκ μέχρι τον 20ο αι. σε διάφορες αίθουσες (“An Art Artistry”, “Απολλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο”, “Φίλιππος Νάκας”, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου κ.α.).
Διδάσκει πιάνο στο Απολλώνιο Ωδείο.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%