Πολιτισμός

Έλληνες σκηνοθέτες ανεβάζουν στο YouTube ταινίες που γύρισαν στο σπίτι τους

today3 Απριλίου, 2020

Background
share close

Το όλο πρότζεκτ ονομάζεται “Χώροι” και σήμερα 3 Απριλίου, ανέβηκε στο YouTube το πρώτο μέρος με τον τίτλο ” Χώροι 1″ και μπορείτε να το δείτε στο κανάλι του YouTube του φεστιβάλ Thessaloniki International Film Festival

Στο «Χώροι 1», 8 αγαπημένοι Έλληνες σκηνοθέτες γύρισαν, μετά από ανάθεση του φεστιβάλ, μια ολιγόλεπτη μικρού μήκους ταινία μέσα στο σπίτι τους, καταθέτοντας το δικό τους επίκαιρο κινηματογραφικό σχόλιο για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε.  

Τις ταινίες υπογράφουν οι: Γιώργος Γεωργόπουλος, Ρηνιώ Δραγασάκη, Ζαχαρίας Μαυροειδής, Μίνως Νικολακάκης, Μαριάννα Οικονόμου, Σταύρος Παμπαλλής, Σύλλας Τζουμέρκας και Σταύρος Ψυλλάκης. Όλοι οι σκηνοθέτες είναι υποψήφιοι για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.  

Το Φεστιβάλ, διευρύνοντας το project, απευθύνθηκε σε 15 πολυβραβευμένους σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο και τους ζήτησε να δημιουργήσουν τη δική τους ολιγόλεπτη ταινία, εμπνευσμένη ελεύθερα από το βιβλίο «Χορείες χώρων» του Ζωρζ Περέκ. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των σκηνοθετών.  

Η ιδέα του project είναι να δημιουργήσουν οι σκηνοθέτες μια ταινία μέσα στο σπίτι τους, αξιοποιώντας το περιβάλλον, τους ανθρώπους ή και τα ζώα μέσα στο σπίτι. Οι μόνοι εξωτερικοί χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν είναι οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού όπως η ταράτσα, ο κήπος, το μπαλκόνι και το κλιμακοστάσιο.

Πηγή: www.lifo.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%