Πολιτισμός

ΒΙΒΛΙΟ | Το βιβλίο “Καλαμέρως” του Ευριπίδη Σαμπάτη και στην Ελλάδα

today1 Αυγούστου, 2020

Background
share close

Το βιβλίο “Καλαμέρως” του Ευριπίδη Σαμπάτη μόλις κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις “Ο Μωβ Σκίουρος”.

Αυτό το βιβλίο δεν είναι ένα εγχειρίδιο ζωολογίας, αν και σε αυτό εμφανίζονται νυφίτσες, καλαμάρια, κοάλα, φάλαινες, κατσίκες. Αυτό το βιβλίο δεν είναι ένα εγχειρίδιο γεωγραφίας, αν και σε αυτό περιγράφονται νησιά, βουνά και θάλασσες.

Περιέχει κείμενα, σχέδια και στίχους που αλληλοσυμπληρώνονται εξιστορώντας, μπλέκοντας την αυτοβιογραφία με τη μυθοπλασία, την πορεία μιας σχέσης, από την αρχή της έως τη διάβρωση της, αλλά και μιας ζωής στα πρόθυρα του να κλείσει την τρίτη της δεκαετία.

Αυτό το βιβλίο πραγματεύεται σύγχρονους μύθους με πρωταγωνιστές μοντέρνους ήρωες – δυο εραστές και όσα τους ενώνουν.

Ο Ευριπίδης Σαμπάτης έγραψε και εικονογράφησε το βιβλίο “Καλαμέρως” το 2009 στα ισπανικά. Το 2011 κυκλοφόρησε στην Ισπανία από τις εκδόσεις Morsa Editorial. Το μετέφρασε ο ίδιος στα ελληνικά και μετά από 11 χρόνια κυκλοφορεί και στην Ελλάδα με εισαγωγή που έχει γράψει η Άντζελα Δημητρακάκη.

Λίγα λόγια για τον Ευριπίδη Σαμπάτη

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΑΜΠΑΤΗΣ είναι μουσικός, συγγραφέας, εικαστικός, dj και διοργανωτής συναυλιών και ΛΟΑΤΚΙ καλλιτεχνικών δρώμενων. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και εδώ και πολλά χρόνια ζει στη Βαρκελώνη. Έχει κυκλοφορήσει 4 δίσκους με το όνομα Evripidis and His Tragedies, με τραγούδια του στα αγγλικά, ελληνικά και ισπανικά, και έχει έναν πέμπτο στα σκαριά. Έχει γράψει μουσική για οπτικοακουστικά έργα καλλιτεχνών όπως οι Carles Congost, David Bestué, Antoni Hervàs και Tamara Kuselman. Έχει εικονογραφήσει βιβλία, περιοδικά και δίσκους και έχει εκθέσει τα σχέδια του σε χώρους τέχνης σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Αθήνα, Βερολίνο και Νέα Υόρκη. Έγραψε και εικονογράφησε το παρόν βιβλίο το 2009 και το εξέδωσε το 2011 στην Ισπανία. Αυτή είναι η πρώτη μετάφρασή του στα ελληνικά

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%