Τεχνολογία

Η Lenovo παρουσίασε το μεγαλύτερο Intel based Supercomputer νέας γενιάς

today27 Οκτωβρίου, 2017

Background
share close

Η Lenovo ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε και παρέδωσε στο Supercomputing Center της Βαρκελώνης (BSC) το μεγαλύτερο, παγκοσμίως, Intel-based Supercomputer νέας γενιάς.

Το 11.1petaFLOP Supercomputer θα ονομάζεται MareNostrum 4, θα βρίσκεται στο «πιο όμορφο data center» του κόσμου, στο Chapel Torre Girona του Polytechnic University of Catalonia στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει επιστήμες που εστιάζουν σε έρευνες σχετικές με το ανθρώπινο γονιδίωμα, τη βιοπληροφορική, τη βιομηχανική, καθώς και την πρόγνωση του καιρού και την σύνθεση της ατμόσφαιρας. Αυτό το νέο σύστημα, το οποίο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου, είναι το #13 στη νέα λίστα με τα TOP500 (top500.org) που ανακοινώθηκε στις 19 Ιουνίου.

Το σύστημα ενεργοποιείται από περισσότερους από 3.400 κόμβους που προέρχονται από τους server νέας γενιάς της Lenovo, διαθέτοντας παράλληλα Intel Xeon scalable επεξεργαστές, με Intel Omni-Path Technology100 Gb/s ταχύτατη καλωδίωση δικτύου, άνω των 60 χλμ. Είναι το τρίτο πρωτοποριακό HPC σύστημα που έχει εγκαταστήσει η Lenovo στο Partnership for Advanced Computing in Europe (PRACE), γεγονός που την καθιερώνει ως το μεγαλύτερο πάροχο συστημάτων αιχμής HPC στη σημαντική αυτή επιστημονική κοινότητα και παράλληλα εδραιώνει τη θέση της, ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία supercomputer στην Ευρώπη.

Από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στη λίστα Top500 το 2014, η Lenovo έχει γίνει ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προμηθευτής, από όλες τις TOP500 εταιρείες, στον κόσμο. Η Lenovo είναι #2 στον κόσμο2, σε ότι αφορά τις TOP500 θέσεις συνολικά, με 92 συμμετοχές. Η Lenovo είναι #1 στη κατηγορία supercomputing στην Κίνα, τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη supercomputing αγορά στον κόσμο, διεκδικώντας 50% περισσότερες συμμετοχές, σε σύγκριση με το βασικό ανταγωνιστή της.

Με διαρκή στόχο την πρόσβαση των πελατών της σε νέες τεχνολογίες, η Lenovo αναβαθμίζει επίσης το Global HPC Innovation Center της που έχει έδρα τη Στουτγάρδη της Γερμανίας και διαθέτει 6.000 πυρήνες Intel Xeon νέας γενιάς και σύγχρονα NVIDIA GPUs, με την καλύτερη και πιο ποιοτική εσωτερική Mellanox και Intel επένδυση.

Το HPC Innovation Center άνοιξε τον Μάιο του 2015 για να συνεργαστεί με τους πελάτες, να τους παρέχει πρόσβαση στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, αλλά και να τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ίδια συστήματα που τροφοδοτούν τον BSC MareNostrum 4 Supercomputer, άμεσα, πριν ξεκινήσει η μαζική διάθεσή τους. Η πλήρης αναβάθμιση του συστήματος θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2017.

Ένα παράδειγμα συνεργασίας, με το Global HPC Innovation Center να έχει κεντρικό ρόλο, έχει υλοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, στο οποίο δημιουργήθηκε η κεντρική ερευνητική μονάδα Birmingham Environment for Academic Research (BEAR). Το BEAR είναι ένας κόμβος IT παροχών, χωρίς κόστος για την κοινότητα του Πανεπιστημίου, με εξειδικευμένους εξωτερικούς επιστήμονες, μέσα από το οποίο είναι δυνατή η ταχύτερη διεξαγωγή έρευνας σε διάφορους κλάδους, όπως οι βίο-επιστήμες, συμπεριλαμβανομένης και της αλληλουχίας του γονιδιώματος, της ιατρικής και γλωσσολογικής έρευνας.

Διαθεσιμότητα

Η πρόσβαση στο Lenovo HPC Innovation Center είναι ανοιχτή για όλους τους πελάτες – επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο πωλήσεων ή συνεργάτη της Lenovo στην περιοχή σας, για περισσότερα στοιχεία.

 

Πηγή: pestaola.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Μουσική

Όταν η Warner Bros είπε όχι στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν είχε γράψει τραγούδι για την πρώτη ταινία «Harry Potter», το οποίο τώρα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Ο αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης διάβασε στον γιο του το πρώτο βιβλίο Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στα τέλη της δεκαετίας του '90 και εμπνεύστηκε τόσο πολύ από τον πρωταγωνιστή και τους ατρόμητους φίλους του, ώστε αποφάσισε να γράψει μια μπαλάντα για την πρώτη ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική […]

today27 Οκτωβρίου, 2017

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%