Τεχνολογία

8bitος επεξεργαστής μέσα στο Minecraft μπορεί να τρέξει τα δικά του παιχνίδια

today21 Δεκεμβρίου, 2021

Background
share close

Οι επεξεργαστές έχουν γίνει τόσο μικροσκοπικοί και πολύπλοκοι που μερικές φορές ξεχνάμε ότι υπάρχουν πραγματικές φυσικές αρχές πίσω από αυτά. Δεν είναι απλώς ένα σωρό αριθμών. Σαν παράδειγμα, ελέγξτε την πιο πρόσφατη έκδοση ενός επεξεργαστή υπολογιστή που έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά μέσα στη μηχανή παιχνιδιών Minecraft. Ο κατασκευαστής του Minecraft “Sammyuri” πέρασε επτά μήνες κατασκευάζοντας αυτό που αποκαλούν Chungus 2, έναν εξαιρετικά πολύπλοκο επεξεργαστή υπολογιστή που υπάρχει ουσιαστικά μέσα στη μηχανή παιχνιδιών Minecraft.

Αυτό το έργο δεν είναι η πρώτη φορά που ένας επεξεργαστής υπολογιστή ανακατασκευάζεται ουσιαστικά στο Minecraft, αλλά ο Chungus 2 (Computation Humongous Unconventional Number and Graphics Unit) μπορεί κάλλιστα να είναι ο μεγαλύτερος και πιο περίπλοκος, προσομοιώνοντας έναν επεξεργαστή 8 bit με ταχύτητα ρολογιού 1 Hz και 256 byte μνήμης RAM. Οι επεξεργαστές Minecraft χρησιμοποιούν τη μηχανή φυσικής του παιχνιδιού για να αναδημιουργήσουν τη δομή πραγματικών επεξεργαστών σε μακροκλίμακα, με υλικά όπως σκόνη redstone, φακούς, repeaters, έμβολα, μοχλούς και άλλες απλές μηχανές. Για μια μικρή προοπτική, κάθε «μπλοκ» μέσα στο παιχνίδι είναι ένα εικονικό μέτρο σε κάθε πλευρά, οπότε η αναδημιουργία αυτής της κατασκευής στον πραγματικό κόσμο θα ήταν στο μέγεθος ενός ουρανοξύστη ή κρουαζιερόπλοιου.

Όταν είναι συνδεδεμένο σε μια “οθόνη” και “ελεγκτή” 32 × 32 εντός παιχνιδιού (με χειρισμό από ένα avatar παίκτη Minecraft που πηδά σε κουμπιά μεγέθους μπλοκ), το Chungus 2 μπορεί να παίξει 2D παιχνίδια όπως Tetris, Snake ή ακόμα να εμφανίσει μια αριθμομηχανή. Ορισμένα προγράμματα χρειάζονται τεχνητή επιτάχυνση του διακομιστή Minecraft, προκειμένου να γίνει ο επεξεργαστής 1Hz αρκετά γρήγορος για χρήση. Κάθε πρόγραμμα είναι επίσης ενσωματωμένο εικονικά στο Minecraft, συνδέοντας τον υπολογιστή σαν μια κασέτα παιχνιδιού στο μέγεθος ενός εμπορευματικού τρένου.

Το έργο είναι μια απίστευτη εφαρμογή της επιστήμης των υπολογιστών σε δράση, που δημιουργήθηκε με τρόπο που κάνει τις αρχές του άμεσες και οπτικές. Το βίντεο που δείχνει το Chungus 2 είναι αρκετά εντυπωσιακό, αλλά αν θέλετε να το ελέγξετε μόνοι σας, μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εκτελέσετε στον δικό σας διακομιστή στο από εδώ. Αν περιμένουμε μερικά χρόνια, μπορεί να μπορούμε να αποκτήσουμε μια CPU Minecraft που είναι αρκετά ισχυρή για να τρέξει το Minecraft, οπότε το σύμπαν πιθανότατα θα εκραγεί.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%