Τεχνολογία

Ακουστικά φτιαγμένα μόνο για τα δικά σας αυτιά

today2 Οκτωβρίου, 2014

Background
share close

Πολλές φορές έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούμε να ταιριάξουμε τα ακουστικά του κινητού ή του mp3 player στα αυτιά μας. Μία εταιρεία από το Σαν Ντιέγκο επιχειρεί να δώσει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα με τα πρώτα ακουστικά που θα είναι φτιαγμένα μόνο για εμάς.

Πρόκειται για τα Ownphones, τα πρώτα Bluetooth ακουστικά τα οποία κατασκευάζονται από τρισδιάστατο εκτυπωτή ακριβώς στα μέτρα του κάθε πελάτη.

Η διαδικασία για να επιλέξεις ανάμεσα σε περισσότερους από 10.000 πιθανούς συνδυασμούς είναι απλή. Με την εφαρμογή των Ownphones για smartphones ο αγοραστής φωτογραφίζει το αυτί του και ανεβάζει τη φωτογραφία στο app.

Η εικόνα αναλύεται από ειδικό λογισμικό το οποίο προβάλλει κάθε λεπτομέρεια του αυτιού – και του εξωτερικού του αλλά και των εσωτερικών σημείων που είναι εμφανή.

Με τα σχέδια από το «σκαναρισμένο» αυτί, ο τρισδιάτατος εκτυπωτής κατασκευάζει τα μοναδικά ακουστικά για τον καθέναν.

Η πρωτοτυπία των Ownphones δεν μόνο στον τρόπο κατασκευής τους. Τα Bluetooth ακουστικά έχουν τη δυνατότητα να επιτρέπουν ή να μπλοκάρουν τους φυσικούς ήχους από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται όποιος τα φοράει. Εξαιτίας της τέλειας εφαρμογής στο αυτί, οι θόρυβοι μπορούν να αποκλείονται πλήρως, ή να περνούν μέσω της λειτουργίας Soundscaping στο επίπεδο που επιθυμεί ο χρήστης.

Επιπλέον, η λειτουργία Real World Notifications ειδοποιεί αν κάποιος μας φωνάζει ή αν χτυπάει ο συναγερμός, ενώ με τα μικρά LED φώτα τα οποία βρίσκονται στην εξωτερική επιφάνεια των Ownphones όσοι βρίσκονται γύρω μας μπορούν να ξέρουν αν έχουν τη δυνατότητα να μας διακόψουν ή όχι, μέσω της κλασικής μεθόδου του κόκκινου-πράσινου φωτός.

Η τιμή τους αυτή τη στιγμή είναι στα 149 δολάρια για όσους τα προ-παραγγείλουν μέσω του Kickstarter ενώ η τελική τους τιμή όταν κυκλοφορήσουν στην αγορά τον επόμενο Μάρτιο θα είναι στα 299 δολάρια.

Πηγή: fortunegreece.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%