Τεχνολογία

Απίστευτο πείραμα της Microsoft στην Ιαπωνία: 4ήμερη εργασία για έναν μήνα

today5 Νοεμβρίου, 2019

Background
share close

Ένα μεγάλο και γεμάτο ρίσκο τόλμημα της Microsoft στην Ιαπωνία δικαίωσε την εταιρία αφού είδε την παραγωγικότητα των υπαλλήλων της να αυξάνεται σε πολύ υψηλό ποσοστό.

Συγκεκριμένα δοκίμασε την τετραήμερη εργασία.

Στην τεχνολογική εταιρεία – κολοσσό το ποσοστό παραγωγικότητας, μετά τη μείωση των ωρών εργασίας με στόχο μία υγιή ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής, «σκαρφάλωσε» στο 40%.

Το… τολμηρό πείραμα «Work Life Choice Challenge» ξεκίνησε τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, σε 2.300 εργαζομένους δόθηκαν τριήμερα ρεπό για πέντε εβδομάδες στη σειρά, με την ελπίδα ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικοί.

Επιπλέον, για να αξιολογηθεί το πείραμα της τετραήμερης εργασίας απαιτούνταν η συλλογή δεδομένων για μέτρηση των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με το Inc.com, σημειώθηκε 39,9% αύξηση της παραγωγικότητας. Η παραγωγικότητα, υπολογιζόμενη από τις πωλήσεις ανά εργαζόμενο, αυξήθηκε κατά 39,9% τον Αύγουστο του 2019 σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018.

Σημειώθηκε επίσης εξοικονόμηση κόστους στους πόρους ηλεκτρισμού και γραφείου. Για παράδειγμα, καθώς το γραφείο έκλεινε μια μέρα την εβδομάδα, οι υπάλληλοι εκτύπωσαν 58,7% λιγότερες σελίδες, ενώ χρησιμοποίησαν και 23,1% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. 

Η Microsoft πραγματοποίησε μια έρευνα στο τέλος του πειράματος και η πλειονότητα των υπαλλήλων (92,1%) δήλωσαν ότι τους άρεσε η τετραήμερη εργάσιμη εβδομάδα.

Η εταιρεία ήδη σχεδιάζει να εφαρμόσει ξανά αυτό το σύστημα τον επόμενο Αύγουστο.

Πηγή: cnn.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Μουσική

Οι Bon Jovi επιστρέφουν δισκογραφικά με το “Unbroken”

Με αφορμή την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «To Be Of Service» Το φιλμ εξερευνά τις αξιοσημείωτες αλλαγές που έχουν σημειωθεί στις ζωές βετεράνων αμερικανών στρατιωτικών που πάσχουν από διαταραχή μετατραυματικού στρες ύστερα από τη θεραπεία με εκπαιδευμένους σκύλους. Πολλοί βετεράνοι μετά την επιστροφή στην πατρίδα τους υποφέρουν από κατάθλιψη και αισθάνονται αποκομμένοι από τον κόσμο που γνώριζαν κάποτε. Η οικογένεια και οι παλιοί φίλοι τους, τους φαίνονται ξένοι και δυσκολεύονται να […]

today4 Νοεμβρίου, 2019

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%