Τεχνολογία

Αυτόματοι συρμοί χωρίς οδηγό στο μετρό του Πεκίνου

today14 Μαΐου, 2018

Background
share close

Μια γραμμή όπου οι συρμοί θα κινούνται χωρίς οδηγό θα αποκτήσει το μετρό του Πεκίνου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Επιτροπής Εποπτείας και Διοίκησης Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων του Κρατικού Συμβουλίου.

Η γραμμή 12 του μετρό του Πεκίνου, που θα συνδέει το ανατολικό με το δυτικό τμήμα της κινεζικής πρωτεύουσας, θα έχει μήκος 29,4 χιλιομέτρων και 21 σταθμούς. Αναμένεται να είναι έτοιμη το 2021.

Στη γραμμή θα χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα σηματοδότησης της κινεζικής εταιρίας CRSC, ενώ η λειτουργία της θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη.

Το Πεκίνο έχει υιοθετήσει μέτρα προκειμένου να περιορίσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη, κατασκευάζοντας γραμμές μετρό.

Έως τα τέλη του 2017, το σύστημα μετρό της πόλης είχε μήκος 608 χιλιομέτρων, ενώ έως το 2018, θα φθάσει τα 630 χιλιόμετρα. Το Πεκίνο διαθέτει σήμερα 22 γραμμές μετρό.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Φοίβος Πιομπίνος

Γλωσσικά τινα (ΣΞΗ’): η προέλευση της λέξης «πούρο»

Η ελληνική γλώσσα είναι η μόνη στον κόσμο που ονομάζει πούρο το χοντρό και μεγάλο τσιγάρο που κατασκευάζεται από τυλιγμένα φύλλα εκλεκτού καπνού. Η λέξη προέκυψε από παρανόηση των πρώτων ελλήνων καπνιστών του πούρου, οι οποίοι διάβαζαν στην ετικέτα που περιτύλιγε τα πούρα τις ισπανικές λέξεις: puro tabacco, οι οποίες βεβαίωναν πως το προϊόν περιείχε αγνό, καθαρό, γνήσιο (puro) καπνό  (tabacco), και νόμιζαν πως αυτή ήταν η ονομασία του.   […]

today14 Μαΐου, 2018

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%