Διάφορα

Βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου

today23 Ιανουαρίου, 2019

Background
share close

Περισσότερο διαστημική βάση θυμίζει το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο του Πεκίνου. Θα είναι έτοιμο στις 30 Ιουνίου και θα μπει σε λειτουργία στις 30 Σεπτεμβρίου ενώ ήδη υποδέχτηκε εχθές στα πλαίσια δοκιμής το πρώτο του αεροπλάνο.

Δοκιμαστικές προσγειώσεις θα πραγματοποιούνται επί ένα δίμηνο, προκειμένου να τσεκαριστούν όλες οι λειτουργίες του αεροδρομίου, από τον πύργο ελέγχου μέχρι τους ηλεκτρονικούς πίνακες ανακοινώσεων.

Έχοντας επτά  αεροδιαδρόμους, αναμένεται να εξυπηρετεί 100 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο.

Η κατασκευή του κόστισε το ιλιγγιώδες ποσό των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

VCG VIA GETTY IMAGES

Το φουτουριστικό αεροδρόμιο έχει σχεδιάσει η Βρετανο-ιρακινή αρχιτέκτονας Ζάχα Χαντίντ, η οποία δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Για να καταλάβουμε πόσο μεγάλο είναι το Beijing Daxing, που καταλαμβάνει μια έκταση 47 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αρκεί να αναφέρουμε ότι αυτό ισούται με τα 3/4 του Μανχάταν και βέβαια είναι διπλάσιο από το έως τώρα Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, το Beijing Capital Airport.

VCG VIA GETTY IMAGES

Για να κατασκευαστεί αυτό το γιγαντιαίο, υπερσύγχρονο αεροδρόμιο χρειάστηκαν 1.6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα τσιμέντου και 52.000 τόνοι ατσαλιού.

Όπως είναι ευνόητο, είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, περιλαμβάνοντας και κάμερες αναγνώρισης προσώπου που θα χρησιμοποιούνται για λόγους ασφαλείας.

BARCROFT MEDIA VIA GETTY IMAGES

Πηγή: huffingtonpost.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%