Τεχνολογία

Επιτέλους! Η ομπρέλα που σε ακολουθεί όπου κι αν πας χωρίς να την κρατάς

today13 Ιουνίου, 2018

Background
share close

Ας το παραδεχτούμε! Όλοι έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση να περπατάμε φορτωμένοι με πράγματα και να πρέπει να κρατάμε και την ομπρέλα πάνω απ’ το κεφάλι μας για να μη γίνουμε μούσκεμα. Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα αν είχαμε μια έξυπνη ομπρέλαμ η οποία να μας ακολουθεί και να μας προστατεύει.

 

Την ιδέα αυτή θέλει να κάνει πραγματικότητα η ιαπωνική εταιρία Asahi Power Service. Αφορμή για την εφεύρεση αυτή αποτέλεσε η ζέστη και τα υψηλά ποσοστά υγρασίας που επικρατούν στην Ιαπωνία. Η εταρία δημιούργησε λοιπόν μια επαναστατική  ηλεκτρονική συσκευή, μια φορητή, αυτοκινούμενη ομπρέλα που προσφέρει σκιά, αιωρούμενη πάνω από το κεφάλι του κατόχου της, με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα drones.

Η συσκευή βασίζεται σε ένα σύστημα καμερών για να «ακολουθεί» τις κινήσεις του χρήστη.

Η μικρή εταιρεία στην περιφέρεια Τοτσίγκι ελπίζει ότι θα μπορέσει να ρίξει στην αγορά το νέο προϊόν της τον επόμενο χρόνο. Σκοπεύει, μάλιστα, να προωθήσει αρχικά την ομπρέλα-drone σε ιδιωτικούς, περίφρακτους χώρους, όπως σε γήπεδα γκολφ. Και αυτό, αφενός επειδή υπάρχει κίνδυνος πτώσης της συσκευής και αφετέρου λόγω των κενών στο νομοθετικό πλαίσιο για τη χρήση των τηλεχειριζόμενων, ιπτάμενων αντικειμένων.

Μια πρώτη εικόνα της συσκευής μας δίνει το παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=7iqOuGoBIXc

«Σκέφτηκα να φτιάξω αυτό το πράγμα επειδή ποτέ δεν μου άρεσε να κρατάω ομπρέλα», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της εταιρείας, Κέντζι Σουζούκι, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρωτότυπη ομπρέλα-drone έχει διάμετρο 1,5 μέτρο και ζυγίζει 5 κιλά. Έχει όμως και ένα μείον: προς το παρόν διαθέτει αυτονομία λειτουργίας μόλις 5 λεπτών. Η Asahi Power Service ελπίζει ότι θα αυξήσει τον χρόνο ζωής της μπαταρίας της συσκευής στα 20 λεπτά.

«Αυτή τη στιγμή κάνουμε δοκιμές στην τρίτη γενιά του πρωτοτύπου και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τη βασική τεχνική πρόκληση: να σταθεροποιήσουμε την πτήση της ομπρέλας πάνω από το κεφάλι του χρήστη και να μπορεί να τον ακολουθεί», συμπλήρωσε σχετικά ο Σουζούκι.

Για να δούμε…

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%