Τεχνολογία

Το επιβατικό διαστημόπλοιο Dream Chaser ολοκλήρωσε την πρώτη επιτυχημένη πτήση του

today18 Νοεμβρίου, 2017

Background
share close

Ο Κυνηγός Ονείρων έκανε το πρώτο ολοκληρωμένο ταξίδι του και ανοίγει νέους ορίζοντες στην κατάκτηση του διαστήματος.

 

Το περασμένο Σάββατο, το πολυαναμενόμενο επιβατικό διαστημόπλοιο, το φοβερό και τρομερό Dream Chaser, άγγιξε ένα νέο ορόσημο στην κατασκευή του.

Το πέταξαν από ένα ελικόπτερο και το άφησαν να επιστρέψει μόνο του σε αεροπορική βάση της Καλιφόρνια, «τιτιβίζοντας» κατόπιν περιχαρείς πως «Το Dream Chaser είχε μια πανέμορφη πτήση και προσγείωση».

Η κατασκευάστρια εταιρία, η Sierra Nevada Corporation, που συνεργάζεται με τη NASA, δεν μας είπε τίποτα περισσότερο για το δοκιμαστικό, το οποίο είναι το πρώτο που λαμβάνει χώρα μετά το ατυχηματάκι του 2013 που πήγε πίσω την πορεία του.

Εκείνη την εποχή, το Dream Chaser ανταγωνιζόταν το Starliner της Boeing και το Dragon της SpaceX ως το επικρατέΆρθρουστερο για να ενταχθεί στον εμπορικό στόλο της NASA, το ατύχημα τού στοίχισε ωστόσο τη συνέχεια.

Η NASA το έβγαλε από τον διαγωνισμό, η Sierra Nevada Corporation διαμαρτυρήθηκε εντόνως και τα βρήκαν τελικά, φτάνει να ήταν έτοιμο το κατά πολύ φτηνότερο από τα τρία Dream Chaser μέχρι το τέλος του 2017.

Το διαστημόπλοιο είναι επαναχρησιμοποιούμενο και προσγειώνεται μόνο του επιστρέφοντας από το διαστημικό του ταξίδι. Πλέον ο Κυνηγός Ονείρων είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το συμβόλαιο της NASA των πολλών δισ. δολαρίων για ένα σκάφος που θα μεταφέρει ανθρώπους και προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το 2019-2024, καθώς είναι το μόνο μέχρι στιγμής που εγγυάται την ασφαλή επιστροφή των ευαίσθητων επιστημονικών δεδομένων από την κάψα της ατμόσφαιρας.

Αν θα είναι αυτό που θα απογειωθεί τελικά το 2019 για τον Διεθνή Σταθμό, θα φανεί στο άμεσο μέλλον…

Πηγή: Newsbeast

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%