Τεχνολογία

Έρχεται το iPhone 5G!

today7 Νοεμβρίου, 2018

Background
share close

Το 2020 η Apple θα κυκλοφορήσει νέο iPhone με υπηρεσία 5G ενώ ήδη η τεχνολογία αυτή θα είναι διαθέσιμη μέσα στο 2019 μέσω διαφόρων παρόχων.

Για παράδειγμα, η AT & T έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει τις 5G υπηρεσίες της μέχρι το τέλος του έτους.

Μια αναφορά της Fast Company λέει ότι η Apple σχεδιάζει να εισάγει το πρώτο της iPhone με 5G το 2020. Σύμφωνα με την εν λόγω αναφορά, το μόντεμ 8161 5G της Intel θα επιστρέψει στο νέο iPhone.

Αυτή η αναφορά έχει βάση, διότι και το Reuters μεταδίδει πως η Apple θέλει να καταστήσει την Intel ως τον μοναδικό cellular modem προμηθευτή της, απορρίπτοντας μ’ αυτό τον τρόπο την Qualcomm.

Όπως αναφέρει η Fast Company, «η Intel εργάζεται πάνω σε έναν πρόδρομο του 8161 που ονομάζεται 8060, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πρωτοτύπων και τη δοκιμή του νέου iPhone. Το 8161 θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 10-nanometer της Intel, η οποία αυξάνει την πυκνότητα των τρανζίστορ για μεγαλύτερη ταχύτητα και αποδοτικότητα».

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η Apple έχει δυσαρεστηθεί με την Intel, η οποία δεν κατάφερε να λύσει τα προβλήματα διανομής θερμότητας στο 8060 modem chip. Αυτό, όμως, δεν είναι και τόσο σοβαρό ώστε η Apple ν’ αποφασίσει να στραφεί ξανά στην Qualcomm για ένα 5G μόντεμ.

Για να έχει εναλλακτική, η Apple έχει μιλήσει και με την MediaTek, έναν άλλο προμηθευτή 5G chips, όμως, αυτό το σενάριο θα προχωρήσει μόνο στην περίπτωση που τα πράγματα με την Intel γίνουν απογοητευτικά.

 

Πηγή: ipop.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%